Advert
Advert

Kültürel değerlerimiz sergisi açıldı

Güneydoğu Medikalciler Derneği sponsorluğunda hazırlanan, sanat eğitimcisi Mehmet Yücel in çalışmalarından oluşan sergi geniş katılımlı bir izleyici kitlesiyle açıldı.

Kültürel değerlerimiz sergisi açıldı
Kültürel değerlerimiz sergisi açıldı Admin
Advert

Aziz Budak-Urfa Çağdaş/

Serginin açılışını Urfalı şair ve yazarlardan Misbah Hicri, Mehmet Emin Kuş, Niyazi Kocadağ, CHP eski il başkan yardımcısı ve saymanı Neşe Tanal, İyi parti Karaköprü belediye başkan aday adayı Yunus Çoban, Ak Parti il yönetiminden Cuma Ağaç, Haliliye Mhp ilçe yönetiminden Durdane Barbaros, çeşitli derneklerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış sırasında bu sergiye sponsor olan Güneydoğu Medikalciler Derneği Başkanı Ahmet Bulut bir konuşma yaparak sanatın toplum için gerekli olduğunu, toplumların gelişiminin ancak sanatla gerçekleşebileceğini, bu nedenle bu sergiye sponsor olduklarını bu tür etkinliklerin diğer STK lar ve yerel yönetimler tarafından da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Açılışta yer alan yazarlardan Gülseren Kaplan bu serginin kendi kültürümüzü yansıttığını ve toplumun aynası olduğunu belirterek, ancak sanat yoluyla muasır medeniyetler seviyesine ulaşılabileceğini ifade etti.

Sergi yer alan eserleri inceleyen Chp il başkan yardımcısı Neşe Tanal resimlerin özgün bir dille sahip olduğunu, kültürümüzün çeşitli dönemlere ait imgelerin soyutlanarak işlenmesinin sanatsal yönden resimlere farklı bir etki kattığını ifade etti.

Sergiyle ilgili bilgi veren sanatçı Mehmet Yücel, sergide genel anlamda toplumumuzun günümüze kadar gelen kültürel bazı değerlerin soyutlanarak işlendiğini, konu itibariyle bölgemizde yaşanmış hikayelerin, kültürel açıdan değer gören inanç sembollerinin, dövmelerin, yöresel giyselerde kullanılan bitkisel motiflerin işlendiğini söyledi.

Yücel, Resimlerin plastik anlamda renk ve sembollerin çarpıcı renkler kullanılarak ön plana çıkarıldığını bu nedenle sanatta modern anlayışın hakim olduğunu belirterek, Tüm katılımcılara teşekkür etti.

11 Kasım taraihine kadar açık kalacak serginin sıradışı bir sergi olması nedeniyle sanatseverlerin bu sergiyi mutlaka ziyaret etmeleri gerektiği tavsiye edildi.

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş ressam mehmet yücel sergi çalışma sanat eğitimcisi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı