Advert
Advert

Anadolu’dan bize kalanlar resim sergisi açıldı

Şanlıurfalı sanat eğitimcisi Mehmet Yücel in 6. Kişisel sergisi olan Anadolu'dan Bize Kalanlar isimli resim sergisi geniş katılımlı bir izleyici kitlesiyle açıldı.

Anadolu’dan bize kalanlar resim sergisi açıldı
Anadolu’dan bize kalanlar resim sergisi açıldı Admin
Advert

Aziz Budak- Urfa Çağdaş/

Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda açılan sergi açılışını, Ak Parti 27. Dönem milletvekili adayı Güler Kama İzol, büyükşehir belediyesi genel sekreteri Abdulkadir Acar, Belediye başkan yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, yazarlar, ressamlar ve eğitimcilerin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış sırasında büyükşehir belediyesi genel sekreteri Abdulkadir Acar yaptığı açıklamada, “Sanatın toplum için gerekli olduğunu, toplumların gelişiminin ancak sanatla gerçekleşebileceğini söyledi. Açılışta yer alan Ak Parti 27. Dönem milletvekili adayı Güler Kama İzol ise, sanatın ve sanatçının her zaman desteklenmesi gerektiğini, ancak sanat yoluyla muasır medeniyetler seviyesine ulaşılabileceğini ifade etti.

Sergi yer alan eserleri inceleyen büyükşehir belediye başkanı Mehmet Emin Özçınar da resimlerin özgün bir dille sahip olduğunu, Anadolu 'nun çeşitli dönemlere ait imgelerin soyutlanarak işlenmesinin sanatsal yönden resimlere farklı bir etki kattığını ifade. Sergiyle ilgili bilgi veren sanatçı, sergide genel anlamda Anadolu dan günümüze kadar gelen kültürel bazı değerlerin soyutlanarak işlendiğini, konu itibariyle Anadolu da yaşanmış hikayelerin, kültürel açıdan değer gören inanç sembollerinin, dövmelerin, yöresel giysilerde kullanılan bitkisel motiflerin işlendiğini ifade etti. Resimlerin plastik anlamda renk ve sembollerin çarpıcı renkler kullanılarak ön plana çıkarıldığını bu nedenle sanatta modern anlayışın hakim olduğunu ifade etti. Tüm katılımcılara teşekkür eden sanatçı pazar gününe kadar açık kalacak olan serginin sıradışı bir sergi olduğunu bu nedenle sanatseverlerin izlemesi gereken bir sergi olduğunu söyledi.

Urfa Çağdaş şanlıurfa çağdaş sanat eğitimcisi ressam mehmet yücel resim sergisi anadolu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı