Advert
Advert

Heyecansız bayram!

Ramazan Bayramına 10 gün kala Şanlıurfa’da esnaf halen iş yapamaz halde. Geçtiğimiz aylarda tıklım tıklım olan vatandaşların yürümekte zorlandığı isotçu pazarı tarihinin en sakin günlerini yaşıyor.

Heyecansız bayram!
Heyecansız bayram! Admin
Advert

Fatma Keber- Urfa Çağdaş / Her yıl bayram alışverişini günler öncesinden yapan Şanlıurfalı vatandaşlar, bu ramazan bayramı öncesi alışveriş yapmaya ilgi göstermiyor. Önceki bayramlara nazaran alışveriş yapanlarda buruk ve heyecansız alışverişlerini yapıyor.

Bayramlarda en çok satılan bayram şekeri ve lokumlar tezgâhlardaki yerini alırken, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren dükkan, mağaza ve alışveriş merkezleri diğer bayramlara nazaran heyecansız ve durgun geçiyor.

Haşimiye Meydanında bulunan esnaf deyim yerindeyse ‘kan ağlıyor’ durumu konuştuğumuz esnaf, ‘abi vatandaşlarda para yok ki alışveriş olsun, geçtiğimiz günlerde tıklım tıklım olan isotçu pazarı bomboş. Zaman zaman kalabalık olsa da kuru kalabalık.’ diyerek esnafın ne kadar zor bir dönemden geçtiklerini ifade ederek ekonomik anlamda vatandaşların da büyük sıkıntı yaşadığını söylediler.

urfa çağdaş şanlıurfa haşimiye ramazan bayramı bayram alışverişi bayram havası esnaf tezgah isotçu pazarı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı