Advert
Advert

Urfa'dan Ankara'ya Kültür yolculuğu

Ankara Kalkınma Ajansı Sosyal Etkileşim programı Kapsamında Ankara Keçiören Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen ’Şanlıurfa’dan Ankara’ya Kültür Yolculuğu ve Etkileşim’ projesi kapsamında, Keçiören İlçe Şube Müdürleri, Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Müdür Yardımcıları Ankara Kulübü Derneği yetkilileri, okul müdürü ve 9 öğretmen 12 öğrenci Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Urfa'dan Ankara'ya Kültür yolculuğu
Urfa'dan Ankara'ya Kültür yolculuğu Admin
Advert

Urfa Çağdaş / 

Proje kapsamında Etlik  Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde okuyan 12 Öğrenci Şanlıurfa’nın Tarihi ve turistik yerlerini Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün katkılarıyla gezme fırsatı buldu. Şanlıurfa’nın yöresel yemek kültürünü, geleneksel kıyafetlerini, halk oyunlarını ve geleneksel kına gecesini tanıtmak amacıyla kültür gecesi düzenlendi. 

Cevahir Konuk Evinde, düzenlenen gecede Ankara KulübüSeğmenler ekibinin gösterisinin ardından öğrenciler, Şanlıurfa’ya  ait geleneksel kıyafetlerden oluşmuş bir defile sunumu gerçekleştirdi. Şanlıurfa Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Şanlıurfa yöresine ait geleneksel kına gecesi gösterisi yapıldı. Ardından sıra gecesi ekibi Şanlıurfa’ya ait türküleri seslendirdi.

Keçiören Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayşe Özmen, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’mizin gözbebeği başkentimiz güzel Ankara’mız ile peygamberler diyarı Güneydoğumuzun güzel şehri Şanlıurfa’mızın  kültürel ve yöresel özelliklerini siz değerli konuklarımıza tanıtmak amacıyla Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hazırlamış olduğumuz projemizin kültür gecesine hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak projemizin böyle özel bir gecesinde sizlerle birlikte olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu projeyi yazma amaçlarımızdan birisi;  kültürel zenginlikleriyle ve tarihi dokusuyla ün yapmış Şanlıurfa’mız ile başkentimiz Ankara arasında sosyal etkileşimi arttırmak, bağları güçlendirmek, güven ilişkilerini geliştirilmekti. Aynı zamanda proje ortağımız olan Şanlıurfa MTAL ile okulumuz öğretmenlerinin ve öğrencilerinin bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşmalarına vesile olmaktı. 

Bir diğer amacımız  ise; okulumuzun Giyim atölyesini yenileyerek ve donanımını güçlendirerek öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağlamaktı. 100.000 TL olan proje bütçesi ile okulumuzun giyim atölyesini yeniledik, her iki okulumuza sanayii tipi 2 adet dikiş makinası, 2 adet diz üstü bilgisayar, 2 adet kamera, yazıcı, giyim atölyelerinde kullanılmak üzere.24 adet cansız manken aldık.Böylece bir nebze de olsa devletimizin gönderdiği ödeneğin dışında kendi çabalarımızla okulumuzun koşullarını iyileştirmeye çalıştık.

Yayınladığı teklif çağrısı ile projemizin yazılmasına vesile olan Ankara kalkınma Ajansı başta olmak üzere, Proje ortaklarımızdan Ankara Keçiören İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne, Ankara ve Şanlı Urfa İl Kültür Müdürlüklerine, Ankara Kulübü Derneğine; Şanlı Urfa Bahçelievler MTAL müdürlüğüne huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim.

Böyle bir gecede bizleri yalnız bırakmayan ve desteğini esirgemeyen siz saygıdeğer konuklarımıza teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum ve iyi eğlenceler diliyorum. 

Urfa Çağdaş şanlıurfa ankara kültür yolculuğu Keçiören Etlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ayşe Özmen Şanlıurfa Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şanlıurfa MTAL Giyim atölyesi Ankara Keçiören Etlik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı