Advert
Advert

Kaluri Turizm'e birincilik ödülü

Şanlıurfa’nın ilk seyahat acentesi Kaluri Turizm Şanlıurfa’nın ben çok bilet satan seyahat acentesi seçildi.

Kaluri Turizm'e birincilik ödülü
Kaluri Turizm'e birincilik ödülü Admin
Advert

Röportaj:Aziz Budak / ŞANLIURFA OLAY

 Birincilik ödülünü alan Kaliru Turizm adına Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Yaşar, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tarihi bir kent olan Şanlıurfa’da yaşadıklarını belirten Yaşar, “Eğer bu ülke dünyada hak ettiği yere gelemiyorsa, turizmden yeteri kadar payını alamıyorsa burada eksiklik bizden kaynaklanmaktadır. Ama potansiyelimiz gün geçtikçe artıyor.” dedi.

30 yıldır yaptığı başarılı çalışmalar sonucu THY tarafından ödüllendirilen Kaliru Turizm yönetim Kurulu başkanı Rahime Yaşar, başarılı çalışmalarını ve yapacakları projeleri OLAY’a anlattı.

 TECRÜBELİ BİR ACENTEYİZ

Kaliru Turizm olarak çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kaliru Turizm Şanlıurfa’nın ilk seyahat acentesi 30 yıldır faaliyetini sürdürmekte. Firmamız eskiden Türk Hava Yolları genel satış acentesiydi. Daha sonrasında da hayat acentesi olarak devam etti. Son yıllarda Türk Hava Yolları ödüllere önem vermeye başladı. Bölgesel olarak yapılan ödülleri illeri çağırarak ona göre ve satışlarına göre ödüller veriliyor. Bu ödül töreni Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere her yıl bir şehirde yapılıyor. Bu sene de Adıyaman da yapıldı. Bugün 2014, 2015 yılında bu kategorilerde bu kategorilerin içerinde, yurt dışı uçak bilet satışı, yurt içi uçak bilet satışı, satışı arttıran seyahat acentesi hizmette kesintisiz olarak devam eden hizmet acentesi olarak, biz birinciliğe laik görüldük.

Biz Kaliru Turizm olarak Şanlıurfa’da birincilik ödülünü aldık aslında biz bölgede ilk üçün içerisindeyiz. Bununla da çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene 30’ncu yılımızı kutluyoruz, teknoloji çağındayız biliyorsunuz, bu teknoloji çağının getirmiş olduğu getirileri kullanmaya gayret edip bunu müşterilerimize yorulmadan, onların her türlü alternatifi bulabilecekleri bir sistemi bulmaya çalışıyoruz. Web sayfamız üzerinden online satışlarımız devam ediyor. Twıtter, facebook sayfalarımız olsun ve ofisimizin bire bir haftanın her günü açık olması dalayışıyla bir etken insanların daha kolay ulaşabilir olması bir etkendir. Amacımız bölgedeki Türkiye sıralamasına girmek ve daha iyi bir yere gelmektir. Çünkü biz bu alanda kendi çapımızda iyi bir ekibe sahip tecrübeli bir acenteyiz.

 Suriye olayları nedeniyle her hangi bir sorun yaşıyor musunuz?

Bu son iki yıldır yaşadığımız problem Suriye olayları ile başladı. Yaklaşık 3-4 yıllık bir süreci kapladı. Daha sonra da bu Doğu ve Güneydoğu’daki olaylarla devam etti. Türkiye’de en bu problemi maalesef bizim bölgemiz yaşıyor. Keşke böyle olmasaydı da biz daha farklı konular üzerinden gidebilsek, işlerimizi geliştirebilsek ama en ufak bir olay bize katmerli olarak geri dönüyor.

 POTANSİYELİMİZ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Şanlıurfa’da yolcu potansiyelinde artış var mı?

Ama potansiyelimiz gün geçtikçe artıyor, insanların alım gücü yükseliyor. Alım

gücü yükseldikçe bu her şeye yansıyor. Biz tarım ve turizm şehriyiz. Sonuçta tarım ve turizmin sezonu bellidir, sanayi ise her zaman var ve her sezon uçağı besleyen bir faktördür. Onun için siz sanayinize yatırım yaparsanız eğitime yatırım yaparsanız okuma sayısı yükselen insanlar oldu mu bu memlekete geliş ve gidişler de artar. Adana’dan Diyarbakır’dan ve Gaziantep’ten bugün günde 30 sefer kalkmakta, bizde ise ortalama günde 10-12 seferimiz kalkıyor. Siz ne kadar artılarınızı çoğaltırsanız ona göre de uçuşlar yükseliyor. Tarıma dayalı sanayi yapabilirsiniz turizme dayalı sanayi yapabilirsiniz. Biraz raporların kâğıt üzerine kalmaması gerekiyor.

 BİZ URFA’YI BÖYLE BEKLEMİYORDUK’ DİYORLAR

Turizmi canlandırmak için ne yapılabilir?

İnanılmaz bir tarih ve kültür potansiyelimiz var, bunu sanayi, tarım ve kültürle harmanlayıp faaliyete aktiviteye dönüştürmemiz gerekiyor.  Bunu sadece kamu kurumlarından beklememek gerekiyor. STK’larıyla üniversitesiyle, halkıyla herkesle hepsini bir bütün olarak almak gerekiyor. Bunun başında eğitim geliyor.  Eğitim seviyemizin yükselmesi gerekiyor,Medyaya da burada çok büyük bir iş düşüyor. Urfa denilince hala akla ‘insanlar ev var mı, araba var mı?’ deyip gelip şaşırıp ‘biz Urfa’yı böyle beklemiyorduk’ diyorlar. Dolayısıyla medya bizim ön perdemiz, ön gözümüz bunları dışarıya yaptığınız haberler yansıtıyor.

 Yolcuların erken rezervasyon yapmaları nasıl bir avantaj sağlıyor?

Erken alıp planlı programlı satın almaları kendileri için bir avantajdır. Çünkü promosyonlu alıp daha sonradan kullanmadan yapmaları kendileri için dezavantaj oluyor. Ben son dakika da uçak bileti alıp gideyim devri bitti. O dönemlerde tek tip ücret vardı, şimdi ücret tipi var. Ne kadar erken alırsanız o kadar düşük ücretten faydalanabiliyorsunuz. Hava yolu şirketi şunu söylüyor ‘sen erkenden programını yap, gel benden uçak bileti al ben de koltuğumu satayım bileyim ki o uçak kaç koltukla gidecek, ben de sana uygun ücret vereyim.’ Tüm hava yolları bu yönde çalışmakta. Bizim de Urfalılara tavsiyemiz ne kadar erken program yapıp bilet alırlarsa o kadar kendi faydalarına ve menfaatlerine oluyor.

URFA ÇAĞDAŞ KALURİ TURİZM ŞANLIURFA Kaliru Turizm adına Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Yaşar THY Adıyaman Kahramanmaraş Gaziantep ve Şanlıurfa Türk Hava Yolları genel satış acentesi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı