Advert
Advert

Akkurt, Siyasette bencil değil bizci olacağız

24 Haziran genel seçimler için Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı İbrahim Akkurt, “Allah kısmet eder ve bana bu görev verilirse tüm bilgi, donanınım, tecrübelerimi ve tüm enerjimi Şanlıurfa’mız ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda harcayacağım.” Dedi.

Akkurt, Siyasette bencil değil bizci olacağız
Akkurt, Siyasette bencil değil bizci olacağız Admin
Advert

Aziz Budak - Fatma Keber/Urfa Çağdaş

Amacının Akçakale ve Harran’a da gerekli yatırımların yapılmasında öncülük etmek ve bu yolda durmadan yorulmadan çalışmak olduğunu vurgulayan Akçakale’nin sevilen simalarından İbrahim Akkurt, Urfa Çağdaş.com imtiyaz sahibi Aziz Budak ve Yazı İşleri Müdürü Fatma Keber’e neden aday olduğunu ve seçildiği zaman yapacağı projeleri anlattı.

Akçakale Belediyesi’nde yaptığı hizmetlerle gönüllerde taht kuran Ak Parti aday adayı İbrahim Akkurt ile yaptığımız o röportaj:

Kendinizi tanıtır mısınız?

1982 yılında Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde doğdum İlk, orta tahsilini Akçakale de yatılı bölge okulunda tamamladıktan sonra 1999 Yılında Gaziantep Nizip lisesini, daha sonra Harran Üniversitesi Akçakale Meslek Yüksekokulunu bitirdim. İkinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Kamu yönetimini okudum. Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Tezli Yüksek lisansını yapmaktadır.

     2008-2011 yılları arasında Sözleşmeli öğretmenlik yaptım. Halen yürütmüş olduğu Akçakale Belediyesi Destek Hizmetleri ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğünü yapmaktayım. İleri düzeyde Arapça biliyorum, evli ve 5 çocuk babasıyım.

Neden siyaset – Neden aday oldunuz? : 

İnsan daha iyi yapacağına inandığı için yola çıkar. Faydalı olacağıma ve güzel şeyler yapacağıma inandığım için bu yola çıktım. Asla en iyi, en güzelini ben yaparım, ne olursa olsun “BEN” düşüncesinde değilim. Daha iyi yapabileceğime inanıyorum ama buna karar verecek olan İl Teşkilatımız ve Genel Merkezimizdir. “Siyasette bencil değil bizci olacağız”

Belli bir eğitim düzeyim, siyasi, sosyal, kültürel bir hayatım var. Bazı proje ve düşüncelerimi hayata geçirmek istiyorum. Vatanıma ve Milletime en kalbi istek ve hizmet arzusuyla; hizmetkâr olmak istiyorum.

Aday adaylığına nasıl karar verdiniz? :

İlçemiz Belediye Başkanlığında Destek Hizmetleri ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğünü yürüttüğüm zaman zarfı içerisinde gerek ilçe merkezi gerekse kırsal mahallelerde yaptığım hizmetlerden memnuniyetlerini dile getiren Mahalle Muhtarlarımız, Belediye meclis üyelerimiz, Belediye Encümenlerimiz, Sivil toplum örgütleri, Bölgemizin Kanaat önderleri ve İlçe halkımızın teveccühleri neticesinde Vatanıma ve Milletime en iyi hizmet etme noktasında Ak Partiden aday adayı olmaya karar verdim.

Aday olur ve seçilirseniz düşüncelerinizi şimdiden açıklarımsınız.

AK Partimizin ülkemizi ve milletimizi daha yükseklere çıkaracağına gönülden inanıyorum. Allah kısmet eder ve bana bu görev verilirse tüm bilgi, donanınım, tecrübelerimi ve tüm enerjimi Şanlıurfa’mız ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda harcayacağım. Sosyal anlamlı projelerin, toplumsal ve sosyal kalkınmanın temel dinamiklerini harekete geçirmede ciddi bir ivme kazandıracağımı düşünüyorum.  Kadınlarımıza, Gençlerimize sosyal amaçlı projeler üretmek Modern eğitim projeleri ve teşvik konusunda vatandaşlarımıza gerekli desteği sağlamak, Sağlık, yol, madde bağımlılarına ve engelli kardeşlerimize yönelik projeler hayata geçirmek ve bölgemizin istek ve taleplerine ivediyle cevap verip, sonuca ulaştırması noktasında gerekli çalışmalar yapmayı taahhüt ediyorum. Bunları yaparken devletimizin gücünü ve sıcak yüzünü tüm insanlarımıza daha etkin bir şekilde hissettirmek istiyorum.

Şanlıurfa hak ettiği kalkınmayı yapacak mı?

Cumhurbaşkanımızın Şanlıurfa’ya olan muhabbetleri aşikârdır. Siyasiler olarak bazen Şanlıurfa’ya bir hizmet gelmesi hususunda Ankara da ne kadar etkin bir rol oynaya biliyoruz. Yani aslında merkezi hükümet ve Ak kadrolar Şanlıurfa’ya hizmet veya yatırımlar yapmak istiyor az önce yukarıda belirttiğim gibi milletvekilleri bu yatırımların gelmesinde öncülük edebiliyor mu? Asıl konu bu. Liyakatli insanların mecliste olması durumunda Şanlıurfa hak ettiği hizmeti alacaktır.

Adaylık verilirse partinize katkınız ne olacak?

Ak Parti’ye özelde Cumhurbaşkanımıza Şanlıurfalıların ilgi ve alakası ortadadır. Şikâyet vari konuşmayı doğru bulmuyorum ama geçmişte bölgedeki siyasilerden kaynaklanan derin boşluklar var. Uzun yıllar Akçakale Belediyesi Destek Hizmetleri ve Mahalli idareler müdürlüğü yapmam hasebiyle gerek 117 mahalle muhtarımız olsun 25 belediye meclis üyemiz olsun gerekse de STK’nın yanı sıra Kanaat önderleriyle de sıkı dostluklar kurduk. Vatandaşlarımıza imkânlar el verdikçe gerek kırsal gerekse ilçe merkezinde her türlü desteği sağladık. Bu durumda partimize karşı küskün olanları, şimdiye kadar oy vermeyenleri veya bu seçim oy vermek istemeyenleri ikili ilişkilerimiz sayesinde yeniden partimize kazandıracağıma inancım tamdır. Bunu muhtarlarımızın ve meclis üyelerimizin büyük bir çoğunluğunun şahsım için yazdıkları ve imzaladıkları referans mektuplarından görmek mümkündür.

Bir Ak Partili olarak hedefleriniz nelerdir?

İlk hedefimiz Türkiye’mizin müreffeh bir seviyeye ulaştırmak için Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda hareket etmektir. İkincisi de Şanlıurfa’mızın hak eden yatırımları alması ve yapılan yatırımların takip edilmesini sağlamaktır. Son olarak bölgem olması hasebiyle Akçakale ve Harran’a da gerekli yatırımların yapılmasında öncülük etmek ve bu yolda durmadan yorulmadan çalışmaktır.

Yaşadığınız yerin insanlarına ne gibi vaat ediyorsunuz?

Vatandaştan kopmamak adına büyük bir projemiz var oda şu; Vekilim Akçakale ve Harran da bunu özelikle kendi seçim bölgem için hayata geçireceğim. Vatandaşın ulaşmadığı vekil profilini ortadan kaldırarak kuracağımız iki adet ofisle vatandaş direkt olarak istek, dilek, şikâyet ve taleplerini en kısa sürede bizlere iletebilecek. Bizlerde sorunlarının ya da taleplerinin gerek Ankara da gerekse Şanlıurfa da çözümü için birimleri harekete geçireceğiz. En büyük vaatlerimden biride bölge insanı yanında olan vekil istiyor. Buna karşılık olarak ayın hemen hemen yarısını Şanlıurfa da Harran ve Akçakale özelinde geçireceğim.

Eklemek istediğiniz konu var mı?

Asılda konuşacak ve bu röportaja ekleyecek çok şey var. Özetle şunu söyleyeyim ki halkıyla barışık onların içinde ayrı gayrı olmadan ötekileştirmeden kapsayıcı bir siyaset anlayışı güderek hareket edeceğiz.  Tüm Şanlıurfa hemşerilerimi sevgi, saygı ve hürmetle selamlarken şehrimiz için Türkiye’miz için dualarını başta Cumhurbaşkanımızdan sonrada bizlerden eksik etmesinler.

urfa çağdaş şanlıurfa akçakale ak parti milletvekili aday adayı ibrahim akkurt tercübe donanım hizmet tercübeli
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı