Advert
Advert

Şanlıurfa CHP’de Delege Seçimi Yapılmamasına Tepki

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarının delege seçimlerini yapmamasına Partinin önceki dönem İl ve İlçe yöneticileri ile parti üyeleri CHP Şanlıurfa İl binasının önünde basın açıklaması yaparak, tepki gösterdi.

Şanlıurfa CHP’de Delege Seçimi Yapılmamasına Tepki
Şanlıurfa CHP’de Delege Seçimi Yapılmamasına Tepki Admin
Advert

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem İl ve İlçe yöneticileri ile parti üyeleri bugün Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde toplanarak yapılan usulsüz delege tespitinin kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasını Önceki dönem İl Başkan Yardımcısı C.Cahit Coşkun, yaptı.

C.Cahit Coşkun yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Değerli basın mensupları Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisinin 3 Haziran Cumartesi günü yapılan toplantısında Olağan kongre kararı alındı.

CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, ise parti 6 Haziran itibarıyla il ve ilçe kongreleri başlatıldı. Alınan karar ile Cumhuriyet Halk Partisi Ülke genelinde 03–30 Temmuz tarihleri arasında ilçe delege seçimlerini başlattı. İlçe Kongresi Delege Seçimleri her mahallede kayıtlı olan üyeler tarafından seçiliyor. Ülke genelindeki birçok ilçede sandık kurularak şeffaf bir şekilde Mahallelerde kayıtlı olan üyeler tarafından delegelerin seçimi yapıldı.

İlimiz Şanlıurfa’da Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçeleri başta olmak üzere hiçbir ilçe de delege seçimi yapılmadı. Hatta Mahalle delege seçimlerinin yapılma tarihi olan 03.30.2023 tarihlerinde Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye İlçe Başkanlıklarına itirazlar yapılmasın diye İlçe başkanlıkları hep kapalı tutuldu.

Edindiğimiz bilgiye göre, CHP Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye İlçe Başkanlıkları ve İl Başkanlığı kapalı kapılar ardında Mahalle delege seçim yapmadan kendi aralarında tanıdıkları üyeleri delege yazarak usulsüz bir şekilde delege tespiti yapmıştır.

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı CHP Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye İlçe Başkanlıkları tarafından yapılan bu usulsüzlük kabul edilir bir durum değildir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran 2017 tarihinde Ankara Güvenpark'tan İstanbul’a kadar 25 günde 432 kilometre ‘Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet hassasiyetini görmezden gelen CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlıkları Şanlıurfa’da Mahalle delege seçimi yapmayarak, Adaletsizliklere imza atıyor.

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlıklarının Şanlıurfa’da Mahalle delege seçimi yapmamaları başta binlerce Parti üyesini yok saymaktır. Parti Üyelerinin iradelerine ipotek koymaktır.

Bu yapılan yanlıştan dönülmesi bir an önce Şanlıurfa’da Cumhuriyet Halk Partisine emek vermiş gönül vermiş olan üyelerin İlçe delegelerini seçmelerine olanak tanınmalıdır.

Ülke genelinde Tüm İlçelerde Cumhuriyet Halk Partisinin Mahalle delege seçimi Parti üyelerinin kullandığı oylar ile yapılırken Şanlıurfa’da bu Mahalle delege seçimleri neden üyeler tarafından yapılmıyor da İl ve İlçe Başkan ve yöneticileri tarafından kapalı kapılar arkasında usulsüzce yapılıyor.

Buradan Cumhuriyet Halk Partisinin Tüm Yöneticilerine ve yetkili kurullarına sesleniyoruz. Lütfen Şanlıurfa’da yapılan bu haksızlığa, hukuksuzluğa sesiz kalmayınız.

Bütün İl ve İlçelerde yapılan delege seçimlerinin Şanlıurfa’da da yapılması gerekmektedir.

Şanlıurfa’da Mahalle delege seçimi yapılmamasının özel bir nedeni varmıdır?

Bununu nedenini Şanlıurfa’daki Parti yetkililerinin açıklaması gerekmektedir.

CHP Haliliye İlçe Başkanı Mehtap Sakacı Rastgeldi, Sosyal medya hesabı facebook’tan paylaşım yaparak, 10- Temmuz 2023 tarihinde CHP Haliliye İlçe Başkanlığında Mahalle delege seçiminin yapılacağını duyurmuştu.

İlçe başkanlığında her hangi bir delege seçimi yapmamışlardır. Yaptıkları paylaşımlar üyelerin ve Partililerin aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir.

Haliliye İlçesinde ve diğer Merkez İlçelerde delege tespiti kapalı kapılar ardında usulsüzce yapılmıştır. Mahalle delege seçimi Şanlıurfa’da yapılmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin İlçe delegelerine seçme hakkı verilmemiştir.  

Şanlıurfa’da Mahalle delege seçimlerinin yapılmaması nedeniyle, usulsüz delege tespiti yapılmıştır. Bu yanlıştan dönülmemesi durumunda Hukuki haklarımız başta olmak üzere mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

urfa çağdaş şanlıurfa urfa chp basın açıklaması delege seçimi tepki protesto
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı