Advert
Advert

Beyaz oyunu izleyici ile buluştu

Emmanuelle Marie, yönetmenliğini Cem Kenar’ın yaptığı ’Beyaz’ oyunu dün akşam Şair Nabi Kültür Merkezi’nde izleyicileriyle buluştu. Beyaz oyununa Şanlıurfalılar büyük ilgi gösterdi.

Beyaz oyunu izleyici ile buluştu
Beyaz oyunu izleyici ile buluştu Admin
Advert

Fatma Keber – Urfa Çağdaş / Sinema ve Tiyatro Şube Müdürü Handan Ekici, Beyaz oyununu Şanlıurfa’da sergilemekten büyük gurur duyduğunu söyledi.

Ekici, “Bingöl, Diyarbakır, Mersin,  İzmir, Ayvalık’ta gösterimi yapılan BEYAZ oyunu dün akşam Şanlıurfa’da gerçekleştirdik. Ankara, İstanbul ve Malatya gösterimiz var bunların bitiminden sonra yurtdışı turnelerimiz var. Bu oyun için şu an Şanlıurfa’da olmaktan büyük memnuniyet duydum. Şanlıurfalılar oyunumuza büyük ilgi gösterdiler kendilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Çevirmenliğini Zeynep Utku, dramaturgluğunu Asmin Singez, yönetmen yardımcılığını Ruşen Perinçek, dekor ve kostüm İsmail Oyur, ışık tasarımını Bayram Can, oyunculuklarını Handan Ekici ve Berfin Çalıştıran’ın yaptığı ’Beyaz’ ölmek üzere olan annelerinin son günleri nedeniyle bir araya gelen abla ile kız kardeşin hikayelerine odaklanıyor.

- Oyun-

İki kız kardeş yıllar sonra annelerinin rahatsızlığı dolayısıyla tekrar bir araya gelirler ve yüzleşmeye başlarlar.

Annenin ölüm döşeğinde olması nedeniyle evden ayrılamayan abla sürekli kendi hayatını anlatırken, kardeşi bu durumdan çok rahatsız olur çünkü abla evden ayrılıp hayatını yaşarken, kardeşi tam tersi evde kalıp hayallerini ertelemiştir.

Oyunda acıdan sessiz dinginliğe doğru bir yolculuk başlar ve böylece ertelenmiş duygular, konuşmalar iki kız kardeşin kendileriyle ve birbirleriyle yüzleşmeleri sonucunda, kaybettikleri kardeşlik bağını yeniden kurmanın yollarını aralar.

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Beyaz Oyunu Handan Ekici tiyatro şanlıurfa da sergilendi büyük ilgi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı