Advert
Advert

Öğrenciler, Tarihi Yerinde Öğrendi

Haliliye Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü dolayısıyla kent genelinde yapılan yarışmalarda derece giren öğrenciler, Çanakkale, Bursa ve Konya illerine düzenlenen gezide tarihi yerinde öğrenme fırsatı buldu.

Öğrenciler, Tarihi Yerinde Öğrendi
Öğrenciler, Tarihi Yerinde Öğrendi Admin
Advert

Haliliye Belediyesi tarafından kent genelinde Çanakkale konulu düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, geçen pazartesi günü çıktıkları Çanakkale, Bursa ve Konya gezilerini tamamladı. Öğrenciler Şehitler Diyarı olarak bilinen Çanakkale’de, ilk gün Eceabat İlçesi’ne geçti ve 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conk Bayırı, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Meçhul Asker Anıtı, Şahin Dere Hastane Şehitliği ve Rumeli Tabyası’nı imkanı buldu. Gezinin ikinci gününü Çanakkale merkezinde geçiren öğrenciler, Truva, Çimenlik Kalesi, Aynalı Çarşı ve Nusret Mayın Gemisi’ni gezerek, Bursa’ya geçti. Bursa Ulu Camii’ni ziyaret eden kafile, kentteki gezisini de tamamladıktan sonra Konya’ya geçerek, burada Mevlana Müzesi’ni gezme imkanı buldu.

4 gün süren gezide Çanakkale, Bursa ve Konya’yı gezen öğrenciler, tarihi yerinde öğrenme imkanı buldu. Rehberlerin eşlik ettiği gezide bol bol fotoğraf çektirerek, anı ölümsüzleştiren öğrenciler, Haliliye Belediyesi’ne eve kendilerine bu imkanı sunan Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür etti.

BAŞKAN DEMİRKOL, ÖĞRENCİLERİ KARŞILADI

Kente gece ulaşan öğrencileri, Başkan Fevzi Demirkol karşıladı. Görüştüğü öğrencilerden geziyle ilgili görüşlerini alan Başkan Demirkol, öğrencilere yarışmada elde ettikleri dereceyle ilgili Başarı Belgesi taktim etti.

Öğrencilerin 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı bölgeleri yerinde görme imkanı bulduklarının altını çizen Başkan Demirkol, açıklamasında şunları kaydetti:

“Çanakkale’ye giden sağ salim dönen öğrencileri, bize ve ailelerine kavuşturduğu için Cenab-ı Hakk’a sonsuz şükürler ediyoruz. Sağlıkla gidip sağlıcakla geldiler. 19 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin geçtiği yerleri, bizzat dolaştılar. Çanakkale’den dönüşlerinde bu vatanın bizim olduğunu, bu ülkenin bizim olduğunu, ecdadımızın bu vatanı bize bıraktığında bizzat kanlarıyla bu toprakları suladığını yerinde inceleme imkanı buldular. Gençler bizim geleceğimiz, bu gençler bizim istikbalimiz. Çanakkale Destanı’nı bire bir yaşadılar. Bundan sonrasında da, gördüklerine anlatacaklar. İnşallah birlik, beraberlik, bütünlük içerisinde gelecek ülkemizin, milletimizin olacaktır. Hepsine, bu milli heyecanı ömür boyu yaşamalarını tavsiye ediyorum.”

Haliliye Belediyesi Çanakkale Zaferi şanlıurfa Truva Çimenlik Kalesi Aynalı Çarşı ve Nusret Mayın Gemisi’ni gezerek Bursa’ya geçti. Bursa Ulu Camii’ni ziyaret eden kafile kentteki gezisini de tamamladıktan sonra Konya’ya
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı