Advert
Advert

Büyükşehir, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor

Büyükşehir Belediyesi, kültürel belediyecilik çalışmaları kapsamında Sanat Sokağı'nda unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ve sanat dallarını açtığı kurslarla yeniden canlandırıyor.

Büyükşehir, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor
Büyükşehir, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor Admin
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sanat Sokağı'nda açtığı kurslarla hem kursiyerler meslek sahibi oluyor hem de unutulmaya yüz tutmuş meslekler yeniden hayat buluyor. Kurslar, her yaş grubuna ve her kesimin ilgi alanına hitap ediyor.

Birçok sanatın topluma kazandırılmasında verilen kursların önemine değinen ebru sanatı kurs öğretmeni Ömer Sabuncu,  "Sanat Sokağımız Büyükşehir Belediyemizin desteği ile geçen yıl açılmıştır. Sanat Sokağımızda ciddi anlamda çocuklara, gençlere ve büyüklere yönelik kurslarımız  mevcuttur. Kurslarımızın amacı, gençlerimizi geleceğin sanatçısı olarak yetiştirmektir" dedi.

Şanlıurfa'da kuşakları birleştiren Sanat Sokağı'nın küçük yaştaki kursiyerlerinden Esmanur Çimenoğlu ise "Yaptığım ebru çalışmalarımdan 3 tanesi sergilendi. Ebru sanatını ve burayı seviyorum.  Büyüdüğümde de ebru sanatçısı olmak istiyorum. Bu kursu açtıkları ve ücretsiz bir şekilde bizlere sunduğu için Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu.

Ayrıca Sanat Sokağında; ebru, resim, keman, bağlama, gitar, ney, hüsn-i hat, tezhip, gümüş ve takı tasarımını öğrenen kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi onaylı eğitim sertifikaları veriliyor.

Kurslara kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar,  kimlik fotokopisi ve 2 adet fotoğraf ile birlikte Turizm Tanıtım Şube Müdürlüğü'ne mesai saatleri içerisinde müracaatta bulunabiliyor.

urfa çağdaş şanlıurfa büyükşehir belediyesi sanatçı kurs ebru çalışması
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı