Advert
Advert

Karaköprü’de "Ali Baba" hayratı

Karaköprü Belediyesince geleneksel olarak her yıl düzenlenen "Ali Baba" hayratı kapsamında binlerce vatandaşa tirit ikram edildi.

Karaköprü’de
Karaköprü’de Admin
Advert

Aziz BUDAK-OLAY ŞANLIURFA/ Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa olarak Hazreti İbrahim'den paylaşmayı, Hazreti Eyüp'ten sabrı öğrendiklerini belirterek huzurlarını bozmak isteyenlere karşı Hazreti Eyüp'ün sabrıyla sabredeceklerini söyledi.

Çocuklara sahip çıkacaklarını ve huzuru kimsenin bozamayacağını belirten Beydilli, şöyle konuştu:

"Son dönemlerde bu huzur ve sükuneti bozmak isteyenler var. Bu her dönemde de olmuştur. Bugün burada gösterdiğimiz birlik ve beraberliğimizi göstererek onlara karşı dik duracağız. Türkiye ve Şanlıurfa'da çok büyük gelişmeler, yatırımlar var, tabi bu gelişmeler bazılarını rahatsız ediyor. Bu kalkıma sürdükçe huzurumuz devam edecektir inşallah."

Başkan Baydilli; “Şazeli Şeyh Ali Baba Şanlıurfa’mız ve Karaköprü’müz için ayrı bir değer ve öneme sahiptir. 4. Murat Bağdat seferinden sonra Şanlıurfa’ya geldiğinde Ali Dede’de misafir olmuş ve Karaköprü’yü Ali Dede’ye vakfedilmiş. Karaköprü Ali Dede’nin köyü olduğu için Karaköprü’müzde her yıl düzenli olarak Ali Dede hayratı düzenlenir. Karaköprü Belediyesi olarak bu yılda Belediye Hizmet binamızın önünde Ali Baba hayratı düzenliyoruz.” dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ali Cevheri ise yaptığı konuşmada, “Bizleri burada bir araya getiren Ali Baba’ya rahmet diliyoruz. Biz çok bereketli toprakların evlatlarıyız. Bu güzel toprakları çocuklarımıza daha güzel bırakmamız lazım. Bu nasıl olacak, barışla olacak, sevgiyle olacak, kardeşlikle olacaktır. Bizler milletvekili arkadaşlarımızla, bakanımızla beraber sizlere en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Karaköprü Belediyesi hizmet binası bahçesinde düzenlenen tirit ikramına, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞANLIURFA karaköprü alibaba hayratı Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ali Cevheri AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı