Advert
Advert

Şanlıurfa ulusal bir sergiye ev sahipliği yapıyor

9-17 Aralık tarihleri arasında açık kalacak sergide; Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Şanlıurfa, Trabzon, Zonguldak ‘tan akademisyen, görsel sanat eğitimcileri ve serbest çalışan 37 sanatçının 105 eseri yer alıyor

Şanlıurfa ulusal bir sergiye ev sahipliği yapıyor
Şanlıurfa ulusal bir sergiye ev sahipliği yapıyor Admin
Advert

Aziz Budak- Fatma Keber / 1.Şanlıurfa Resim Sergisi Şanlıurfalı sanatseverlerle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Sergi salonunda düzenlenen serginin açılışını CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık ve Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali yaptı.

Serginin küratörü Mehmet Yücel, “Bu ilk buluşmanın Şanlıurfa’ da olmasının sebeplerinden birisinin, Şanlıurfa’nın;  tarihin, birlikte yaşamın, inançların ilk örneklerinin bulunduğu bir konuma sahip olmasından kaynaklandığını 11.500 yıllık heykelleri,  Şanlıurfa mozaikleri ve tarihi 13 bin yıl öncesine kadar uzanan ve inanç merkezi olduğu düşünülen ‘Göbeklitepe’  tapınağındaki yontularıyla sanatında merkezi konumunda olduğunu söyledi.

Yücel, “Kültürel ve sanatsal etkinlikler, kentlerin tanımı açısından önemlidir. Kültür turizminin en önemli reklam aracı sanatsal etkinliklerdir. Eğer kentimizi dünyaya tanıtmak istiyorsak sanatsal çalışmalara daha fazla önem vermemiz gerekir diye düşünüyorum. Şanlıurfa buluşması İsimli sergimizin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Sayın Aziz Aydınlık’a Tugay komutanımız Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseoğlu’na, Şanlıurfalı sanatseverler ile misafir sanatçılarımız ve vatandaşlarımıza teşriflerinden dolayı teşekkür ederim.” Dedi.

Kentimize gelen misafir ressamlar kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Urfa Çağdaş şanlıurfa ulusal resim sergisi şanlıurfa buluşmaları kültür turizm mozaik eser
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı