Advert
Advert

Urfalı ressamlar İstanbul'da zafer sergisi düzenledi

İstanbul'un seçkin galerilerden olan galeri mavist in öncülüğünde Kadıköy'de karma resim sergisi düzenlendi.

Urfalı ressamlar İstanbul'da zafer sergisi düzenledi
Urfalı ressamlar İstanbul'da zafer sergisi düzenledi Admin
Advert

Açılışı 30 Ağustos Çarşamba günü saat 18,00 de büyük bir sanatçı ve izleyici topluluğuyla gerçekleştirildi. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 42 sanatçının eserlerinin yer aldığı sergide Şanlıurfalı 4 ressamın  çalışmaları yer aldı.

Açılış sırasında galerist Sevinç Lüleci günün anlam ve önemine değinerek bir konuşma yaptı, ayrıca Şanlıurfalı ressam ve görsel Sanatlar Eğitimcisi ve aynı zamanda galeri mavistin Urfa temsilcisi olan Mehmet Yücel, açılış sırasında sanatın evrensel bir dil olduğunu, her ne kadar kültürler, diller farklı olsa da sanatın birleştirici bir rolü olduğunu insanların sanat yoluyla bir araya gelebileceğini belirtti. Açılış programı sonrasında Türkiye'nin çağdaş sanat öncülerinden yücel dönmez çağdaş sanat üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Şanlıurfa'dan Mehmet Yücel, Aysel Müjde, Rümeysa Büşra Şanda, Yüksel Bal Kazanasmaz'ın çalışmaları yer aldı. Bu serginin bir önemi de ilk kez Urfa bir den fazla sanatçının İstanbul'daki bir sergide bir araya gelmesi.

Bu sergide Urfalı ressamların çalışmalarını bir araya getirerek sergilenmesini sağlayan Mehmet Yücel, bundan sonraki sergilerde de Urfalı ressamları İstanbul'daki bağlı olduğu galeri mavist te sergileyeceğini, Urfalı ressamların tanıtımı için çalışacağını vurguladı. Urfa da yetenekli bir çok ressamın olduğunu ancak yeterince tanıtılmadığını, bu konuda yerel yönetimlerin de gerekli desteği sağlaması gerektiğini belirtti.

Urfa Çağdaş şanlıurfa istanbul ressam sergi mavist mehmet yücel
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı