Advert
Advert

Akçakale’de Bilinçlendirme Eğitimi Başladı

Akçakale Kaymakamlığı tarafından kurumlar ve aileler tek tek gezilerek madde bağımlılığıyla mücadele ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla eğitim veriliyor.

Akçakale’de Bilinçlendirme Eğitimi Başladı
Akçakale’de Bilinçlendirme Eğitimi Başladı Admin
Advert

Eğitime; Psikologlar Şemse Bulut, Serenay Şakak ilçede bulunan kurumlar ve aileler tek tek ziyaret ederek, kurum amirleri, personeller ve ailelere konuyla ilgili bilgilendirildiler.

Bilgilendirme ve bilinçlendirme adına ilçede bulunan kurum personeline bilgi veren psikolog Şemse Bulut ve Serenay Şakak; Günümüzde özellikle gençler arasında kullanılan maddeler halk sağlığı sorunu olarak yaşamlarımıza nüfuz etmektedir. Deneme davranışıyla gelişen madde kullanım yolculuğu bir süre sonra madde bağımlılığı olarak görünebilmektedir. Bitkisel kökenli ya da sentetik bileşenlerin bir araya gelmesiyle oluşan bağımlılık yapıcı maddeler merkezi sinir sistemini etkileyerek bağımlılığa neden olmaktadır. Uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin kullanılması bedensel, psikolojik, sosyal ve ekonomik kayıpları ortaya çıkarmaktadır. Bağımlılık sorununun yarattığı değişimleri birey, aile ve toplum üzerinde olumsuz etki sağlamaktadır. Sağlık Bakanlığımız, Şanlıurfa Valiliğimiz ve Akçakale Kaymakamlığımız tarafından uygulamaya koyduğu bilgilendirme ve bilinçlendirme noktasında gerekli adımlar atılmış olup, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve kurtulmak için bu tip çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dediler.

Aile içi ve kadına karşı şiddetin önlenmesi ile ilgili olarak ise çocuklar ve kadınlara şefkatli davranılması gerektiğini belirttiler.
15 Ağustos 2017 tarihinde başlayan eğitim semineri Haziran 2018’ine kadar devam edecektir.

urfa çağdaş akçakale bilinçlendirme eğitim madde bağımlılığı kullanılan maddeler psikolojik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı