Advert
Advert

Çaycuma Belediyesi 1. Ulusal sanat çalıştayı yapıldı

25 – 31 TEMMUZ tarihleri arasında Çaycuma belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal sanat çalıştayı büyük bir başarı ile tamamlandı. Çalıştaya Şanlıurfalı Ressam Mehmet Yücel'de katıldı.

Çaycuma Belediyesi 1. Ulusal sanat çalıştayı yapıldı
Çaycuma Belediyesi 1. Ulusal sanat çalıştayı yapıldı Admin
Advert

Aziz Budak / Çalıştayın Türkiyenin önde gelen sanat galerilerinden biri olan galeri Mavist in öncülüğünde, Çaycuma belediyesinin katkılarıyla ve İstanbul, Ankara, Şanlıurfa,İskenderun, Konya, Trabzon, İzmir, Tekirdağ gibi çeşitli illerden gelen birbirinden değerli 22 sanatçının katılımıyla gerçekleşti.1 hafta süren çalıştay sonucunda üretilen 44 eser Çaycuma belediyesi kültür merkezinde sergilendi.sergi açılışında galeri mavist in kurucusu olan sevinç lüleci ve belediye başkanı Bülent kantarcı tarafından bir açılış konuşması yapıldı. Konuşmada, sanatın toplumların gelişiminde önemli bir rol oynadığı vurgusu yapıldı.

Çaycuma belediyesinin davetli sanatçılarından biri olan Şanlıurfalı sanatçı Mehmet yücel çalıştayla ilgili düşüncelerini açılış sırasında belirtti. konuşmasında çaycuma ilçesinin nadide güzel ilçelerden birisi olduğunu, Çaycuma belediyesinin ilk kez gerçekleştirdiği bu muhteşem sanat çalıştayıyla sanata ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunu belirtti. Bu tür etkinliklerin yerel yönetimler tarafından desteklenmesi gerektiği vurgusunu yaptı. Sergi açılışının yoğun bir katılımla gerçekleşmiş olması da Çaycuma  halkının sanatı önemsediğinin göstergesi olarak değerledirdi. Bu çalıştayın mimarları olan galeri mavist ve çaycuma belediyesine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Sanat çalıştayı sonucunda üretilen sanat eserlerinin Çaycuma belediyesine bağışlanacağı, belediyenin de sergiden elde edeceği geliri çocuklara bağışlayacağı belirtildi. Çalıştay ve serginin Zonguldak ve diğer illerde büyük ses getirdiği belirtildi.

Sergi sonunda katılımcı sanatçılara çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri dağıtıldı.

MÜCEVHER SERGİSİ DE AÇILDI

Sergide çalıştaya katılan ressamlar Prof. Dr. Melihat Tüzün (Namık Kemal Üniversitesi), Doç. Dr. Zuhal Arda (Konya Selçuk Üniversitesi), Doç. Ayşegül Türk (Ankara Gazi Üniversitesi), Şeyma Mollaoğlu Candaş (Trabzon), Mümin Candaş (Trabzon), Ayşe Erte (İstanbul), Turhan Ka (İzmir), Fatma Taşçı (İstanbul), Şenay Alban (Kahramanmaraş), Abdullah Tezemir (İstanbul), Yasemin Zanbak (İstanbul), Nesrin Bingöl (İstanbul), Zehra Başaran (İstanbul), Mehmet Yücel (Şanlıurfa), Nevin Erhal (İstanbul) Birsen Küpeli Kara (Ankara), Figen Ramazanoğulları (Çaycuma)’nın yanı sıra Galeri Mavist’in ressamları arasında yer alan Ümit Parsıl, Züleyha Gündoğar, Mehtap Kodaman, Ramize Bayramoğlu, Arif Tan ve Ali Kozluk’un da resimleri de yer aldı. Mücevher sanatçısı Nazan Eksen Pauwels özgün tasarımlardan oluşan bir mücevher sergisi açarken, çalıştayın küçük katılımcıları Fatma Başoğlu ve Seray Sağdıç da tabloları asılan ressamlar arasında yer aldı.

Urfa Çağdaş Çaycuma çalıştay ressamlar Ressam Mehmet Yücel sanat çalıştayı kültür merkezi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı