Advert
Advert

Urfalı öğrenciler, Ankara’yı gezdi

Ankara Kalkınma Ajansı Sosyal Etkileşim programı Kapsamında yürütülen " Şanlıurfa'dan Ankara'ya Kültür Yolculuğu ve Etkileşim" projesi kapsamında 12 Öğrenci Okul müdürü dahil olmak üzere 6 öğretmen Ankara’yı gezdi.

Urfalı öğrenciler, Ankara’yı gezdi
Urfalı öğrenciler, Ankara’yı gezdi Admin
Advert

Proje kapsamında Şanlıurfa Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde okuyan 12 Öğrenci Ankara'nın Tarihi ve turistik yerlerini, Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğünün katkısıyla gezdi. Ankara'nın yöresel yemek kültürünü, geleneksel kıyafatlerini, halk oyunlarını ve geleneksel kına gecesini tanıtmak amacıyla Ankara Konağında Proje ortağımız Ankara Kulübü Derneğinin katkılarıyla bir kültür gecesi düzenledi. Bu gecede kulübün Seğmenler ekibinin oyunlarının ardından Etlik MTAL öğrencileri tarafından Ankara'ya ait geleneksel kıyafetlerden oluşmuş bir defile sunumu yapıldı. öğrenciler, öğretmenler ve kulübün bacıerenler ekibi ile Ankara yöresine ait geleneksel kına gecesi gösterisi yapıldı. Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla sıra gecesi ekibi urfaya ait türküleri seslendirdi.

Okul Müdürü Ayşe Özmen Bu projenin amaçlarımızdan birisi;  kültürel zenginlikleriyle ve tarihi dokusuyla ün yapmış peygamberler diyarı Güneydoğumuzun güzel şehri Şanlıurfa’mız ile başkentimiz Ankara arasında sosyal etkileşimi arttırmak, bağları güçlendirmek, güven ilişkilerini geliştirmekti. Aynı zamanda proje ortağımız olan Şanlıurfa MTAL ile okulumuz öğretmenlerinin ve öğrencilerinin bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşmalarına vesile olmak. Bir diğer amacımız  ise; okulumuzun Giyim atölyesini yenileyerek ve donanımını güçlendirerek öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağlamaktır. Denildi.

şanlıurfa ankara kültür turizm bahçelievler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı