Advert
Advert

Peygamberler diyarı, Şehitler diyarına akıyor

Haliliye Belediyesi tarafından basın mensuplarına yönelik “Peygamberler Diyarı’ndan, Şehitler Diyarına” Çanakkale gezisi sonrası, Başkan Fevzi Demirkol, Çanakkale Polisevi’nde Haliliye'de yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı.

Peygamberler diyarı, Şehitler diyarına akıyor
Peygamberler diyarı, Şehitler diyarına akıyor Admin
Advert

Başkan Demirkol, Çanakkale Ruhunu Yaşatmayı Sürdürüyor

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, ‘Peygamberler diyarından, şehitler diyarına’ programı kapsamında engelliler, yetim çocuklar, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve basın mensuplarıyla birlikte Çanakkale’de giderek, kara ve deniz zaferlerinin kazanıldığı bölgeleri ziyaret etti.

Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla üç yıldır geleneksel hale gelen Çanakkale programları kapsamında, özel uçakla düzenlenen günü birlik Çanakkale gezisine; Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneğine üye engelliler, Ay Işığım Derneğine üyesi yetim çocuklar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün sevgi evlerinde kalan çocuklar ve basın mensupları katıldı. Başkan Fevzi Demirkol, Haliliye Belediye Meclis Üyesi Metin Çadırcı, Karaköprü Belediye Meclis Üyesi İsa Kızıldemir’in de yer aldığı ziyarette, Eceabat’ta Çanakkale deniz ve kara savaşlarının yaşandığı bölgeler gezildi.

Çanakkale Şehitler Abidesini ziyaret eden heyet, burada temsili yemin törenine de katılarak, ecdadın izinden gideceklerine yemin ettiler.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi programı kapsamında Çanakkale'ye giden basın mensupları ve Gruptakiler ilk önce Feribot ile Eceabat ilçesine geçtiler. Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Yahya çavuş Mıntıkası, Kanlısırt, Kırmızısırt, 57. Piyade Alayı Şehitliğini gezen gazetecilere gezi boyunca rehberler tarafından tarihi yerler hakkında bilgiler verildi.

 

Başkan Demirkol Çanakkale Polisevi’nde bilgi verdi.

Haliliye baştan aşağı yenileniyor

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü göreve başladığı 2014 yılı Nisan ayı itibariyle merkez ve kırsalda yapım ve inşaat işlerinde bulundu. Bünyesinde yol yapım çalışmalarının yanı sıra taziye ve kültür evleri, muhtar evleri, kaldırım yapımı, hizmet binalarının yapımı, alt yapı çalışmaları, köprü yapımı ve parklarında aralarında yer aldığı bir çok çalışma yürüttü.

137 Mahallenin 75'inde stablize yol yapıldı

137 Kırsal mahalleden 75'inde tamamlanan stablize yol yapım çalışmaları ile Haliliye Belediyesi kırsalda büyük bir yol ağını da gerçekleştirmiş oldu. Hizmet süresi boyunca belediyemiz sorumluluk alanında 137 mahallenin yarısından fazlasının gereken yolları tamamlandı. Kırsalda beton parke yol yapım çalışmaları, stablize yol yapım çalışmaları ile desteklendi. 75 mahalleye yayılan çalışmalar ile Fen işleri müdürlüğümüz bugüne kadar yapılan en yüksek rakama ulaşarak 75 mahallenin stablize yol yapımını tamamladı.

Fen işleri müdürlüğümüz ana konusu olan yol yapım çalışmalarının haricinde ilçenin çehresini değiştirecek olan sosyal donatı alanlarının da yapımını sürdürüyor. şu ana kadar 25 kültür ve taziye evlerinin yapımı tamamlanırken geri kalanlarında yapımı devam ediyor.

Haliliye en temiz ilçe yolunda

Haliliye Belediyesi Türkiye'nin en temiz ilçe olma yolunda emin adımlarla çalışmalarını yürütüyor. İlklerin belediyesi olma unvanını da elinde bulunduran belediyemiz, temizlik çalışmalarını en iyi şekilde devam etmesi için araç filosunu günden güne genişletiyor.  Temizlik anlamında halktan taktir toplayan çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor Sokaklarda yürütülen temizlik çalışmalarının yanı sıra ilçe merkezinde yer alan ibadethanelerin halılarının da yerinde temizlenmesini sağlıyoruz. Tabi bu arada ilçemiz için gece gündüz çalışan temizlik işçilerimizi unutmuyoruz.Bu arada kentin en büyük temizlik filosu Haliliye Belediyesi'nde bulunmakta. Temizlik işlerinde sahada 94 araç ve 430 personelle gece gündüz görev yapıyoruz.

En Yeşil Haliliye

Haliliye ilçesi, içinde 140 parkın bulunduğu Şanlıurfa'nın en yeşil ilçesi. 140 Parkın ortalama büyüklüğü 400 bin metrekare yeşil alana denk geliyor. İlçemizde yeni parkların yapımı da halen devam ediyor.Park bahçeler müdürlüğümüz budama çalışmaları kapsamında yeni bir uygulamaya gitti. Haliliye'nin daha yeşil daha güzel bir görünüm kazanması için budama yaptıkları güllerden yeni bitki üretimi için çelikler topladı. Bunlardan ilçenin bütün parklarını yemyeşil yapmayı hedefliyoruz. Belediyemiz park bahçeler konusunda vizyonunu sürdürmeye devam edecek, parklarda yaşam alanları yaratmayı hedefliyoruz. Ali Şelli ve Arap Hoca parklarında akvaryumlar monte ederek içinde Japon türü balıklar yerleştirildi bu uygulamadan vatandaşlarımız büyük memnuniyetini dile getiriyorlar. Ayrıca parklarımızda çocukları da unutmadık parklarımıza monte edilen çocuk oyun gruplarıyla çocukların boş zamanlarında vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Parklarımızın güvenli olması içinde tehlike arz edecek tüm oyuncaklar yenileriyle değiştiriliyor,

Evde bakım hizmeti

Belediyemiz bir ilkin altına imza atarak ilçe genelinde ikamet eden yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için "Evde bakım Hizmeti" başlattı. İhtiyaç sahiplerinin evleri periyodik olarak ziyaret edilerek, kişisel bakımdan, ev temizliğine kadar geniş bir alanda hizmet sunuyoruz. Yapılan bu hizmetten Haliliye ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın faydalanmasını istiyoruz.

Suriyeli vatandaşlar unutulmadı

Sosyal yardım işleri müdürlüğümüz, Suriye'den Şanlıurfa'ya sığınan ailelere ve Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer'den kaçarak kentimize gelen Türkmen ailelere de gıda yardımında bulunduk. Yardımlarımızda yaşadığı şartlardan kaçarak ülkemize sığınan komşu ülkelerin vatandaşlarını da hiç bir zaman unutmadık. Onlara el uzattık.

İftar geleneğini unutmadık

Belediyemiz Ramazan ayı dolayısıyla her gün iftar ve sahur programlarını dev ettiriyor. İlçe genelinde Rabia meydanı olmak üzere Karşıyaka ve Süleymaniye mahallelerimizde iftar çadırlarımız hizmet veriyor. İftar sofralarımızda kimseleri unutmuyoruz.  Ramazan etkinliklerimiz devam edecek. Bu vesileyle Vatandaşlarımızın Ramazan Ayını kutluyorum.

Sosyal anlamda çalışmalarımız devam ediyor

Şanlıurfa'mızın sosyal hayatını canlandıracak etkinlikleri düzenleyerek, hem kültürümüzü koruyor, yaşamasını sağlıyoruz. Kentimizin yaşamını hareketlendiren, insanların bir arada zaman geçirmesini sağlayan, çocuklarımızı eğiten, onları kötü alışkanlıklardan alıkoyarak anlamlı zamanlar geçirmesini sağlayan bir çok organizasyonda Kültür müdürlüğümüz planlamaları ile farklı kültürlerin buluşmasına da olanak sağlıyor. Belediyemiz bugüne kadar fırsatı olmamış vatandaşlar için açtığı kurslar büyük ilgi görmüş, bu kurslarımıza her yaştan vatandaşlarımız katılmıştır. Ayrıca 1. Göbeklitepe Film Festivali düzenledik ve bu festival her yıl düzenli olarak yapılacaktır.

 

Başkan Fevzi Demirkol'un basın açıklamasından diğer başlıklar şunlar.

2. Adet Gençlik ve Eğitim Merkezi, 1 adet kreş ve gündüz bakım evini hizmete sunduk. 48 Kırsal mahallemizde ibadethanelerin yollarını parke taşı ile döşedik. Bir yılda 12 bin bebeğe hoşgeldin hediyesi dağıttık. 106 Belediyenin katıldığı Jeotermal kaynaklı Belediyeler Birliği'ni Şanlıurfa'da ağırladık.2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivalini düzenliyoruz. 13 Ülkeden 328 Bilim insanına "Halk Kültüründe Kadın" Sempoyumu ile kentimizi tanıttık.120 bin öğrencimize Siyer-İ Nebi kitabı dağıttık. Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk ve tek Mehter Takımını kurduk. 15 Temmuz sürecinde Devletimizin istiklali, milletimizin istikbali için meydan ve sokaklarda Demokrasi Nöbeti tuttuk. Volaybol takımımız, kentte ilk kez 1. liğe çıkan takım oldu. Kurslarımızda eğitim gören Tiyatro Kursiyerlerimiz Türkiye birinciliği kazandı. Her ayın ilk Cuma günü Halk günü düzenledik.

Urfaçağdaş Haliliye Belediyesi Çanakkale Gezisi Şehitler diyarı peygamberler şehri Başkan fevzi Demirkol
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı