Advert
Advert

27 yıldır bilinmeyen gerçek

Taht kurmuşsun kalbimenin gerçek söz yazarı 27 yıl sonra ortaya çıktı

27 yıldır bilinmeyen gerçek
27 yıldır bilinmeyen gerçek Admin
Advert

TAHT KURMUŞSUN KALBİME

Bırakamam seni ben

Yanımdan gidemezsin Seviyorsan benimle

Oturup içeceksin

 

Uzaklarda aramam

Çünkü sen içimdesin

Taht kurmuşsun kalbime

 En güzel yerindesin

 

Her an seni canımda

Ruhumda duyuyorum

Aşkınla sarhoşum ben

Çılgınca seviyorum

 

Artık anmak istemem

Ayrılığın adını

Seninle alabildim

Mutluluğun tadını

 

Uzaklarda aramam

Çünkü sen içimdesin

Taht kurmuşsun kalbime

En derin yerindesin

 

Ayrılığın yükünü

Kaldırıp taşıyamam

Dünyaları verseler

Ben sensiz yaşayamam

 Söz : Şemsettin Polat

Önce şarkının yazılma hikayesini Hukukçu yazar Şemsettin Polat'tan dinleyelim. "1972 yılında ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenci iken yazdığım bu şarkı sözleri 1973 yılında bestelenip ilk defa ses sanatçısı Esengül tarafından plağa okundu.Şimdiye kadar 50 civarında ses sanatçısı tarafından kaset ve albümlere alınıp,seslendirildi.Halen de sanatçıların, müzisyenlerin ilgi ile izlediği,dinlediği bir şarkı olarak güncelliğini korumakta ve sürdürmektedir".

Altın plak alan şarkı

Dönemin de  altın plak kazanacak  kadar ünlü olan şarkının söz yazarı olarak yanlış bilinen gerçek tam 27 yıl sonra ortaya çıkıyor. Parçanın gerçek söz yazarı Şemsettin Polat iken müziğini yapan Orhan Akdeniz haksız bir şekilde hem söz hemde müzik olarak kendini yazdırmıştır. Bu gerçek sözü yazan Şemsettin Polat'ın olayı farkına varması ile ortaya çıkıyor. Asıl mesleği avukatlık olan Şemsettin Polat taht kurmuşsun kalbimenin sözünü yazdıktan sonra Taç Plak sahibine vererek sanatçı Esengül okutturduktan sonra bir daha parçanın üstüne düşmemiş. Hayat şartları avukatlık mesleği derken tam 27 yıl geçmiş. 27 yıl sonra şarkının söz sahibi Orhan Akdeniz yazılmasının şokuyla soluğu MESAM ve Müyap'da alıyor. Sonra gerçeğin ortaya çıkmasından sonra bilirkişi tarafından söz tekrar Taht kurmuşsun kalbimenin söz yazarı olarak Şemsettin Polat yazılıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şemsettin Polat " 27 yıldır böyle bir yanlışlık yapılmıştı. Taht kurmuşsun kalbimenin söz yazarı benim. Ama arkadaş kalkıp hem söze hemde müziğe kendi adını yazdırmış. Sonra yanlış oldu falan gibi komikçe cevaplar verdi. Ama bu emek hırsızlığıdır" dedi.

Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep ünlü hukukçu yazar Şemsettin Polat'ı evinde ziyaret etti. Sanatçı ve sanata çok önem verdiklerini söyleyen Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep, yıllardır dinlenen böylesi güzel bir şarkının söz yazarı ile bir arada olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Celep " Böylesi kıymetli sanatçı ve yazarlarımızı ziyaret etmekten gurur duyuyoruz. Kendisi çok önemli bir söz yazarı ve şairdir" dedi.

TAHT KURMUŞSUN KALBİME şarkısını albümlere alıp okuyan sanatçılardan bazıları şöyle:

 Esengül  Müslüm Gürses  Selami Şahin  Muazzez Ersoy  Sibel Can  Ebru Gündeş  Zara  Beyaz  Mine Koşan  Cumhur Koca  Şevval Sam  Devrim Erdem Nadide Sultan  Küçük Ceylan  Nejat Alp  Nurdan Torun Haktan Canevi Pamela  Linet  Özlem Özel  Ayşen Birgör Ayşe Mine Sevcan Ömür Gedik  Hakan Altun İsmail Özkan Niran Ünsal  Gökben  Yasemin Yalçın  Murat Budak Güler Yaman Funda Arar Kamuran Akkor Gülden Karaböcek  Gülay Erdoğan  Hasan Genç

urfa çağdaş müzik söz yazarı sanatçı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı