Advert
Advert

İHH’dan Suriyeli 735 Yetime Eğitim Yardımı

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği, Harran, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde kalan 755 yetim Suriyeli çocuğa kırtasiye malzemesi ve okul çantası dağıttı.

İHH’dan Suriyeli 735 Yetime Eğitim Yardımı
İHH’dan Suriyeli 735 Yetime Eğitim Yardımı Admin
Advert

İlk program Harran ilçe merkezindeki futbol sahasında yapıldı. Harran Konteyner Kent’te kalan yetimlerden 300’üne Futbol sahasında düzenlenen bir programla kırtasiye malzemesi ve okul çantaları verildi. Meyve suyu ve kek ikramlarını da alan yetim öğrenciler sevinçli bir şekilde kampa döndüler.

İkinci program ise Akçakale İlçe merkezinde bulunan Süleyman Şah İlkokulu bahçesinde düzenlendi. İlçe merkezi ve kamptaki 6 Geçici Eğitim Merkezinden gelen 235 Suriyeli yetime kırtasiye malzemesi ve okul çantası dağıttı.

Vakıf yetkilileri ayrıca Ceylanpınar ilçesin de de 100 Suriyeli yetim ve fakir öğrenciye kırtasiye malzemesi ve okul çantası dağıttı.

Şanlıurfa merkezde de yetimlere dağıtılan 115 kırtasiye ve çanta ile beraber İHH olarak toplam 755 yetim Suriyeli çocuğa kırtasiye malzemesi ve okul çantası dağıtılmış oldu..

Maddi imkânsızlıklar, altyapı yetersizliği, misyonerlik faaliyetleri, eğitimsizlik… tüm bunlar yoksul ülkelerdeki insanların hayatını ve geleceğini olumsuz etkilemekle kalmıyor, bu insanları uluslararası güçlerin insanlık dışı sömürülerine de maruz bırakıyor. Savaş ve krizler ise bu sömürüye hizmet ediyor. Uluslararası güçlerin milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine, binlerce çocuğun yetim kalmasına sebep olduğu Irak işgali sonrası ortaya çıkan terör, eğitimsiz kalan nesilleri kullanarak Ortadoğu’yu tam bir ateş çemberine çevirmiş durumda. Bitmek bilmeyen Suriye Savaşı ise geleceğin muhtemel sorunları için aday.

Eğitimin sekteye uğradığı, imkânların ihtiyacı karşılayamadığı bölgelerde okul, medrese, enstitü gibi eğitim kurumlarının inşa ve tamir edilmesi, araç-gereç yönünden desteklenmesi, kriz bölgelerindeki öğrencilerin Türkiye’de veya başka ülkelerde eğitim almalarının sağlanması ve eğitimciler için mesleki gelişim programlarının hazırlanması için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca yabancı kültürlerin olumsuz etkilediği ve yoğun misyonerlik faaliyetlerine maruz kalan bölgelerde Müslümanların ihtiyaç duyduğu kültürel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Destek bekleyen bölgeler için yazılı ve görsel materyallerin temin edilmesi, kültür merkezleri kurulması, ibadethane inşası, mesleki kursların düzenlenmesi, ilmi eserlerin tercüme edilmesi, yayın organlarının kurulması gibi faaliyetler yürütüyoruz.

İHH'nın 20 ülkede açtığı 44 okulu bulunuyor. –URFA ÇAĞDAŞ-

 

Urfa çağdaş şanlıurfa İHH Suriyeli çocuk yardım yetim kriz eğitim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı