Advert
Advert

Beyazgül Bilim Merkezinde Teknofest Gençliği İle Buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül TEKNOFEST İzmir’de Dene Yap Fikir Atölyeleri yarışmasında Türkiye ikinciliği elde eden Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve inovasyon gençleriyle Şanlıurfa Bilim Merkezinde bir araya geldi. Başkan Beyazgül Şanlıurfa gençliği TKNOFEST gençliğidir dedi.

 Beyazgül Bilim Merkezinde Teknofest Gençliği İle Buluştu
 Beyazgül Bilim Merkezinde Teknofest Gençliği İle Buluştu Admin
Advert

Türkiye’nin en genç şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da gençliğe yönelik hizmetlerini artıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle kurulan ve Türkiye’de sayılı merkezlerden biri olan Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezinde çeşitli kurslardan yararlanan gençler ürettikleri fikir ile TEKNOFEST yarışmasında Türkiye ikincisi oldular.

Enerjisini güneşten alan, İçerisinde sıkıştırma ve doluluk ve konum sensörleri olan, çöpe atılan ürünleri ayrıştırma mekanizmasına sahip "Sensörlü ve Yapay Zekâ Destekli Akıllı Çöp Konteyneri" projesiyle binlerce yarışmacı arasından Türkiye ikinciliğini alan Team Cezeri ekibi aldıkları ödülle Şanlıurfa’ya döndü.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA GENÇLİĞİ TEKNOFEST GENÇLİĞİDİR”

Ayaklarının tozuyla İzmir’den Şanlıurfa’ya gelen TEKNOFEST gençliği ile Şanlıurfa Bilim Merkezinde buluşan Başkan Beyazgül gençlerin aileleri ile de yakından ilgilendi. Şanlıurfalı gençlerin TEKNOFEST gençliği olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül Gençleri desteklemeye, onların önünü açmaya devam edeceğiz dedi.

Başkan Beyazgül, “ Bugün tarihi bir gündür. Bugün gelecekte birçok başarıda bir ilk olarak gösterilecektir. Buradaki başarı bir ilktir. Bugün burada alınan bu başarı önemli bir başarıdır. Türkiye’de TEKNOFES’te ikinci sıradayız. Binlerce buluş ve yarışmacı arasından dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyorum.  Tüm gençlerimizle ve aileleriyle gurur duyuyorum. Bugünden itibaren alınan bu başarı başka başarılara da gebedir. Dünya’da etkisini gösteren küresel ısınma, iklim değişikliği, karbon salınımı gibi tehlikelere karşı dünya gençlere bunların çözümünü siz bulacaksınız diyor. Bilim adamları olarak insanlığın önünü açacaksınız diyor. Teknolojiyi iyi bir şekilde kullanmak işi hızlı yapmak, tasarrufu sağlamak demektir. Bulunan her bir buluş çevreyi daha fazla korumak demektir. İşte bunları yapanlar bizim gençlerimizdir. Şanlıurfa gençliğidir. Şanlıurfa gençliği TEKNOFEST gençliğidir. Kente kazandırdığımız bilim merkeziyle binlerce gencimiz de TEKNOFEST gençliği olacaklardır. Şanlıurfa Bilim şehridir dediğimiz zaman bizleri hiçbir zaman mahcup etmeyeceklerdir. Bizim çocuklarımız inşallah ülkemizin geleceği, şehrimizin geleceğidir. Biz Şanlıurfa olarak onlarla iftihar ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Mezopotomya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon atölyelerinde fikir üreten ve bu fikri hayata geçiren gençler, aileleri ve eğitmenleri de kendilerine her zaman destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül beraberinde meclis üyesi Faruk Bayuk, daire başkanları gençler ve ebeveynleriyle birlikte bilim merkezindeki çalışmaları da inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA’YI BİLİMİN MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Şanlıurfa gençliğine inandıklarını ve güvendiklerinin altını çizen Başkan Beyazgül, “ Biz Bilim Merkezini kurmamış olsaydık bu gençlerimiz nerede olacaklardı? Bu bilim merkezi bir arı oğulu gibi Şanlıurfa’nın gençliğini buraya çekecekler ve sizler de her zaman onların başarısıyla gurur duyacaksınız. Biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak onların önünü açmaya devam edeceğiz. Düşünceleri ve ufukları nereye gidiyorsa yardımcı olacağız. Hayallerini gerçekleştirmeleri için onlara yardımcı olacağız. Hayal edin ve gelin Şanlıurfa Bilim Merkezinde gerçekleştirin diyeceğiz. Bu başarı Türkiye ile sınırlı kalmayacaktır. Küçük adımlarla yürümüyoruz büyük adımlarla yürüyoruz. Şanlıurfa Bilimin merkeziydi, Harran bilimin merkeziydi dünyayı değiştiren bilim insanları burada yetişti. Bilimin ilk basamakları buradan çıkıldı. Biz bu arkadaşlarımız ve onlara katılan yüzbinlerce gencimizle Şanlıurfa’yı bilimin merkezi yapacağız.” Diye konuştu.

urfa çağdaş şanlıurfa teknofest bilim merkezi fikir teknoloji
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı