Advert

14. Uluslararası Robot yarışması Şanlıurfa’da başladı

"Göbeklitepe" teması ve "Ahican Tarihin Sıfır Noktasında" sloganıyla 12 kategoride gerçekleştirilen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, Şanlıurfa'da başladı. Yarışmaya Türkiye’den ve 8 ülkeden yaklaşık 10 bin öğrenci katıldı.

14. Uluslararası Robot yarışması Şanlıurfa’da başladı
14. Uluslararası Robot yarışması Şanlıurfa’da başladı Admin
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa Valiliğinin ev sahipliğinde TÜBİTAK ve TEKNOFEST ana sponsorluğunda 14. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışması bu yıl Göbeklitepe temasıyla Şanlıurfa'da başladı.

8 ülke ve Türkiye’nin 81 şehrinden 10 binin üzerinde öğrencinin katıldığı yarışma 12 farklı kategoride yapılacak. 11 Nisan Spor salonunda gerçekleşen robot yarışmasının açılış programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener katıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’TEKNOLOJİ İNSANLAR İÇİN BİR UMUT OLMUŞTUR

Gençler tarafından hazırlanan teknolojik icatların insanlar için bir umut olduğunu belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa tarihin sıfır noktası, insanlığın ilk kurulduğu bir şehirdir. Tarihin kurulduğu ilk şehir çok önemli mesajlar vermektedir. Şanlıurfa, tarihin yeniden yazılmasına vesile olmuştur. İnsanların avcı ve toplayıcı bir dönem yaşadığı varsaydığımız da bakıyoruz ki insanlık bir takım sanat eserleri yapmış ve bir takım teknolojileri kullanmıştır. Gençlerin geliştirdiği teknoloji insanlığın çok önemli bir umudu haline gelmiştir’’ diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal birer konuşma yaparak yarışmanın önemine değindiler.

Yoğun programları nedeniyle Şanlıurfa’daki yarışmanın açılışına katılamayan Milli EğitimBakanı Mahmut Özer, katılımcılara Samsun'dan canlı bağlantıyla seslendi.

Gençlerin MEB Robot Yarışması'na katılımını çok önemsediğini belirten Bakan Özer, "Burada çocuklarımız, gençlerimiz, farklı ülkelerden akranlarıyla birlikte robot ve diğer tasarımlarla ilgili ürettiklerini ve kültürlerini paylaşabilecekler. Buradan ayrıldıkları zaman da mevcut üretimlerini yeniden şekillendirecek şekilde farklı bilgilerle memleketlerine geri dönecekler." dedi. 

Katılımcılar tarafından açılışı yapılan yarışmada protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladıkları teknolojik eserleri yakından inceledi.

16 Haziran tarihine kadar sürecek yarışma; 1400 kurumdan, 12 kategoride, 4 bin 397 robotla ve 10 bin 813 katılımcıyla yapılıyor.

urfa çağdaş şanlıurfa robot yarışma teknoloji
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı