Advert
Advert

Karaköprü'de çocuklar uzay ve havacılık ile tanışıyor

Karaköprü’de çocuklar okul ziyaretleriyle Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezini gezerek uzay bilimleri, havacılık ve yeni nesil yazılım teknolojisiyle tanışıyor

Karaköprü'de çocuklar uzay ve havacılık ile tanışıyor
Karaköprü'de çocuklar uzay ve havacılık ile tanışıyor Admin
Advert

Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya bir ilk olarak kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi okulların gerçekleştirdiği toplu ziyaret etkinlikleriyle öğrencileri ağırlıyor. Şanlıurfa’nın her ilçesinden okullardan öğrencilerin ağırlandığı gezilerde öğrenciler uzay bilimleri, havacılık ve uçaklar, fizik, coğrafya bilimleri ile yeni nesil yazılım teknolojileri ile ilgili görsel, uygulamalı ve anlatımlı bilgi alıyor.

Programlı bir şekilde okullar Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezini ziyaret ederken, çocuklar bilim merkezi ziyaretinde birbirinden ilginç ve eğlenceli, deneyimler yaşayarak uzay bilimleri ve teknoloji ile ilgili fikir sahibi oluyor. Çocuklara burada eğitim ve teknoloji sınıfları, uzay ve havacılıkla ilgili maketler gösterilip temel bilgiler verilirken; stem ve robotik kodlama sınıfında da çeşitli etkinlikler yapılarak yazılım teknolojilerinin temeli anlatılıyor.

Ayrıca Bilimin Eşsiz Dahi İnsanları (BEDİ) sergisinde bu topraklarda doğmuş ve buluşlarıyla bilime yön vermiş bilim insanlarının buluşlarının 3 boyutlu maketleri ile bilimin eşsiz dahi insanları tanıtılıyor.

Çocukların eğitimine katkı sunmak ve yeni bir ufuk kazanmalarını isteyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin kazandırdığı Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezini ziyaret eden çocuklar, öğretmenler ve vatandaşlar bu merkezi Şanlıurfa’ya kazandıran Başkan Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi’ne toplu okul gezileri yapmak isteyen okul idarecileri 0530 644 90 00 numaralı birimden randevu alarak öğrencilerini bilimle ve teknolojiyle buluşturabilirler.

urfa çağdaş karaköprü belediyesi urfa haberleri teknoloji uzay havacılık uzay bilimleri çocuklar
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı