Advert
Advert

Gazeteciler Şanlıurfa’yı Turistlere Tanıttı

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) Şanlıurfa’da bir ilke imza atarak gazetecileri Alanya’ya tatile götürdü.

Gazeteciler Şanlıurfa’yı Turistlere Tanıttı
Gazeteciler Şanlıurfa’yı Turistlere Tanıttı Admin
Advert

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında yoğun efor sarf ederek Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda başarılı bir çalışma sergileyen gazeteciler, ŞUÇGAD tarafından tatile götürüldü. Geçtiğimiz Çarşamba günü yola çıkan Gazeteciler Alanya’da konakladı. Alanya’da çeşitli etkinliklere katılan ŞUÇGAD üyeleri Şanlıurfa’yı dünyanın birçok ülkesinden gelen turistlere tanıttı.

GAZETECİLERİN SORUNLARI KONUŞULDU

Şanlıurfalı gazeteciler tatilin yanı sıra kentte gazetecilerin yaşadığı sorunları da konuştu. Tatilin ilk gününde otelin toplantı odasında seminer düzenleyen ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak gazetecilerin sorunlarını dinledi. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda gazetecilerin ve gazetelerin sorunlarının çözümü için ne tür çalışmalar yapılacağı konuşularak çözüm yolları arandı.

TEKNE TURU

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak’ın girişimleri sonrasında Gazeteciler tatilin ikinci gününde tekne turuna katıldı. Tekneyle denizin ortasında doyasıya eğlenen gazeteciler Şanlıurfa Türküleriyle halay çekti.

ALANYA’DA URFA URFA SESLERİ

Öte yandan düzenlenen tekne turu sonlarında Şanlıurfa türküleriyle halay çeken gazetecilere, çevrede bulunanlar ‘Urfa Urfa’ sloganlarıyla eşlik etti. Yapılan tezahüratlara ŞUÇGAD üyeleri alkışlarla karşılık verdi.  

VOLEYBOL MAÇINDA DOSLUK KAZANDI

Yapılan etkinlikler kapsamında gazeteciler, plaj voleybolunda da stres attı. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak’ın takımı, Gazeteci Ekrem Demirbilek’in takımı ile 1-1 berabere kalırken maçın hakemliğini Gazeteci ve Misafir programının yapımcısı Mehmet Demir yaptı. Oynanan Voleybol maçı renkli görüntülere sahne oldu.

‘VALLAHİ BİLLAHİ FISTIKTA URFA’NINDIR’

Gazeteciler Alanya’da çiğ köfte yoğurarak, sıra gecesi yaptı. Otelin etkinlik sahnesinde gazeteciler çiğ köfte yoğurarak Şanlıurfa’nın tarihini ve değerlerini alanda bulunanlara anlattı. Gazetecilerin çalan Urfa oyun havalarıyla halay çektiği gecede mikrofonu alarak alanda bulunanlara hitap eden Gazeteci Ekrem Demirbilek; “ Şimdi Şanlıurfa Çiğ köftesini tadacaksınız bu köftenin bulguru, isodu, salçası hepsi Urfa mahsulü piyasadaki çiğ köftelerle alakasının olmadığını göreceksiniz. Çiğ köftemize Adıyaman sahiplenmeye çalışıyor ama Çiğ köfte Şanlıurfa’nındır. Ayrıca Vallahi Billahi fıstıkta Urfa’nındır” ifadelerini kullandı.

Demirbilek’in bu sözleri bölgede bulunan yaklaşık 300 kişi tarafından ayakta alkışlanırken, Çiğ köfteyi tadanlar tadına doymadı ve sahneye çıkarak bir kez daha çiğ köfte aldı.

URFALI GAZETECİLER EXPO 2016 FUARINI GEZDİ

Şanlıurfalı gazeteciler tatilin son günü ise dünyaca ünlü Expo 2016 fuarını gezdi. Fuar gezisi sırasında gazeteciler Şanlıurfa standına yoğun ilgi gösterdi. Standı gezen ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak gezi sonrasında yaptığı açıklamada; “Expo 2016 fuarında Türkiye genelinde sadece 9 ilin tanıtıldığını öğrendik. 9 il arasında Şanlıurfa’nın da olması gurur verici. Bu doğrultuda fuara Şanlıurfa standını açan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bir Urfalı olarak teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

GAZETECİLER KAYNAŞTI

ŞUÇGAD Üyeleri düzenlenen tatilde stres atarken, bir birleriylede kaynaşma sağladı. Sahada sürekli karşı karşıya gelen gazeteciler bir birlerini daha yakından tanıdı.

“TATİLİ KENDİ İMKANLARIMIZ İLE YAPTIK”

Tatil sonrasında konuşan ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak; “5 günlük tatilimiz sona erdi. İlk olarak Tatilimize katılan tüm gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Düzenlediğimiz tatili tamamıyla kendi imkanlarımız ile yaptığımızı belirtmek istiyorum. Gazeteci arkadaşlarımız tatil boyunca deniz ve havuza girerek stres attı. Ayrıca otelin düzenlediği etkinliklere de katılım sağladık. Tekne turumuz ve Sıra Gecemiz oldu. Hem tatil yaptık hem de Şanlıurfa’mızın örf adet ve geleneklerini tanıttık. Öte yandan İlk günden bu yana bizden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi ve Akçakale Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Bu tarz etkinliklerimiz devam edecek” dedi. 

şanlıurfa şuçgad urfalı gazeteciler tatil alanya antalya sıra gecesi expo 2016
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı