Advert
Advert

TBMM'nin yeni yasama yılı bugün başlıyor

TBMM'nin 27.Dönem 4. yasama yılı bugün Genel Kurul'daki özel oturumla başlayacak. Koronavirüs önlemleri nedeniyle ziyaretçi yasağı ve özel önlemlerin uygulandığı TBMM'yi yoğun bir gündem bekliyor.

TBMM'nin yeni yasama yılı bugün başlıyor
TBMM'nin yeni yasama yılı bugün başlıyor Admin
Advert

Urfa Çağdaş/

Meclis'in yeni dönemindeki en tartışmalı konu başlıklarından birisinin ise iktidar partisi AKP'nin yanısıra, ittifak ortağı MHP'nin de çalışma yürüttüğü Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası değişikliği olması bekleniyor.

TBMM'nin 27. Dönem 4. yasama yılı bugün saat 14.00'te Genel Kurul'daki özel oturumla başlayacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yöneteceği ve açılış konuşmasını yapacağı Genel Kurul'daki özel oturumda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Genel Kurul'a seslenecek.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle ziyaretçi yasağı ve özel önlemlerin uygulandığı TBMM'yi yoğun bir gündem bekliyor.

Meclis'in yeni dönemindeki en tartışmalı konu başlıklarından birisinin ise iktidar partisi AKP'nin yanısıra, ittifak ortağı MHP'nin de çalışma yürüttüğü Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası değişikliği olması bekleniyor.

KOVİD ÖNLEMLERİ: ZİYARETÇİ YASAĞI SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşacağı özel oturum öncesinde TBMM Başkanlığı, genel kurulu izleyecek gazeteciler için "kovid-19" testi zorunluluğu getirdi.

Koronavirüs salgınının gölgesinde çalışmalarına başlayacak olan TBMM'de koronavirüs salgını nedeniyle bir dizi önlem de alındı.

Geçen yasama yılında olduğu gibi bu dönemde de salgın nedeniyle ziyaretçi yasağının sürdürülmesi kararlaştırıldı.

3 SINIRÖTESİ ASKER GÖNDERME TEZKERESİ İÇİN SÜRE UZATIMI İSTENECEK

TBMM'nin ilk gündem maddelerinden birisi, süreleri Ekim ayında dolacak olan sınırötesine asker gönderme yetkisi veren tezkerelerin süresinin uzatılmasına ilişkin görüşmeler olacak.

Bu kapsamda ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) Irak ve Suriye'de sınır ötesi operasyon yetkisinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin cumurbaşkanlığı tezkeresi Meclis'e gelecek.

Ayrıca TSK'nin, Birleşmiş Milletler'in Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekata ve misyonlara katılımı ile Lübnan'daki BM Geçici Görev Gücü'ne katılımına ilişkin yetkinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin cumhurbaşkanlığı tezkereleri de yine Ekim ayı içinde Meclis onayına sunulacak.

KOMİSYON, TUMA ÇELİK DOSYASINI GÖRÜŞECEK

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu ise 2 Ekim cuma günü hakkında "cinsel saldırı, tehdit" iddiasıyla dokunulmazlık fezlekesi düzenlenen Mardin Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik hakkında, hazırlık komisyonunun hazırladığı raporu görüşecek.

Komisyonun Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar alması halinde, TBMM Genel Kurulu'nun, karma komisyon raporunu gelecek hafta oylaması planlanıyor.

Hakkındaki iddialar nedeniyle HDP'den istifa etmek zorunda kalan Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

SEÇİM YASASI DEĞİŞİKLİĞİ YENİ YILA KALABİLİR

AKP'nin bir süredir üzerinde çalıştığı Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliklerinin ne zaman TBMM'ye geleceği de merak konusu.

BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE DEVAM EDEBİLECEK Mİ?

Meclis'in önüne gelecek konulardan birisi de MİT tırları davasında hakkındaki yargı kararı kesinleştiği gerekçesiyle 4 Haziran'da milletvekilliği, yargı kararının okunması ile sona eren eski CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun durumu olacak.

Gerekçeli kararının yayınlanmasının ardından TBMM, ilk kez üyeliği düşen bir milletvekilinin görevine iade edilip edilemeyeceğine ilişkin karar almak durumunda kalacak.

HDP GENEL KURUL'A GİRMEYECEK

Geçtiğimiz hafta Kobani olayları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, belediye başkanı ve parti yöneticileri gözaltına alınan HDP ise bu durumu protesto etmek için Erdoğan'ın konuşacağı Genel Kurul'daki özel oturuma katılmayacak.

Bunun yerine HDP Eşbaşkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, partili milletvekillerinin katılımıyla Meclis' basın kapısında, gözaltılarla ilgili açıklama yapacak.

urfa çağdaş şanlıurfa tbmm açılış oturum önlem gündem
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı