Advert
Advert

Temelli: Seçim çalışmalarını Urfa ilçelerinde sürdürdü

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmalarını Urfa’nın ilçelerinde sürdürüyor. Suruç ve Siverek’teki halk buluşmalarına ve Viranşehir’deki mitinge katıldı.

Temelli: Seçim çalışmalarını Urfa ilçelerinde sürdürdü
Temelli: Seçim çalışmalarını Urfa ilçelerinde sürdürdü Admin
Advert

Mehmet Toprak- Urfa Çağdaş

Suruç’ta konuşan ve halkın alana girişinin polisler tarafından engellenmesini eleştiren Temelli, “Suruç’u GBT’den geçiriyorlar. Dışarıdan bir televizyon kanalı gelse bizi çekse, sanırlar ki burada güvenlik güçlerine miting yapıyoruz. Güvenlik güçleri bizi dinlesin, hukuk öğrensinler, adalet öğrensinler” dedi. Temelli, kolluk güçlerine kendilerine verilen yasadışı talimatlara uymaması çağrısı yaptı. Suruç katliamı ve Şenyaşar ailesine yaşatılanları da hatırlatan Temelli, Suruç sokaklarında 3 gün boyunca canlı bombanın gezdirilmesi ve 34 cana mal olan katliamı da Şenyaşar ailesine yönelik katliamı da unutmadıklarını belirterek, “Ta Roboski’den beri yaşanan katliamları unutursak kalbimiz kurusun. Bu katliamların hepsinin hesabını soracağız” dedi.

Daha sonra coşkulu Viranşehir mitinginde konuşan Temelli, şunları söyledi:

Merhaba Urfa, Merhaba Viranşehir, Merhaba İbrahim Ayhan’ın yoldaşları, merhaba kadınlar, gençler, merhaba 12 bin yıllık tarih. Binlerce yıldır bir arada yaşayanlar Kürdü, Arabı, Türküyle. Kadim halkların ve ilklerin beşiği, inançların beşiği merhaba. Binlerce yıldır bir arada yaşayan halklar şimdi geleceğine bir kez daha bu ceberut devlet karşısında, bu tekçi anlayışın karşısında sahip çıkıyor. Bir kez daha yan yana duruyor.

Toplumu, insanları bölmelerine izin vermeyelim

Bu iktidar, hukuk tanımazlıkla, adaleti yok sayarak, yargı haklarını hergün ihlal ederek iktidarda kalacağını sanıyor. Bu kötülüğe son vereceğiz, iyilik kazanacak, HDP kazanacak. İyi insanlara, dürüst insanlara, vicdanlı insanlara, Türkiye’nin her yerinde bu iktidara katlanan tüm mağdurlara sesleniyorum; gelin şimdi yan yana olma zamanıdır, bu kötülüğe karşı çıkma zamanıdır. Ne zaman ağızlarını açsalar hep kötülük, hep düşmanlık. Halkı toplumu bölüyorlar, birbirine düşman ediyorlar. Baba ile kızı bile birbirine düşman edecek kadar bir kötülük her yeri sardı, sarmaladı. Şimdi buna son verme zamanı. Halkları, insanları, farklı kimlikleri olanları bölmelerine izin vermeyelim, farklı inançları olanları bölmelerine izin vermeyelim.

Bizlerin mücadelesi ile buraya da Suriye’ye de barış gelecek

Hala diyor ki Rojava, hala diyor ki Mınbiç, oraları temizleyeceğiz. Sen savaş politikaları ile beslenerek 3-5 tane belediye kazanacaksın diye halklara zulüm etmene son vereceğiz. Suriye’nin geleceğini, Suriye halkları belirleyecek; Suriye’deki Kürtler, Araplar, Türkmenler, Süryaniler belirleyecek.  O yüzden bizler, barış mücadelesini, demokrasi mücadelesini yükselttikçe, Türkiye’ye de Suriye’ye de barış gelecek.

İşte Türkiye’de çiftçinin, esnafın hali

 Viranşehir’de yaşayıp da mevsimlik işçi olarak çalışmak zorunda olanlar sana cevabı verecek. Günde 20 TL’ye çalışmak zorunda olanlar verecek. Yoksulluğa mahkum edilenler, emeği, aşı çalınanlar sana yanıt verecek. Sorun beka mı, işsizlik mi işte o zaman anlayacaksınız.

Saray'da yatıyor, 1150 odalı Saray'da yaşıyor. Saray'ın ışıkları hiç sönmüyor ama Viranşehir’de elektrik yok, Suruç’ta elektrik yok. Çiftçi elektrik faturasını ödeyemiyor. Çiftçi haczediliyor. Utanmadan bir de çiftçiye haciz memuru yolluyorsun, sen önce çiftçinin hakkını ver. Çiftçinin bütçeden doğan anayasal hakkı var, 64 milyon lira vermediler çiftçiye. Çiftçiyi borçlandırıyor. Kaşıkla veriyor, gübre zammı, mazot zammı ile geri alıyor. İşte Türkiye’de geçim sıkıntısı, işte Türkiye’de çiftçinin hali. Esnaf perişan, bütçe açık verdikçe esnafa vergi yüklüyor. Esnaf vergisini ödeyemiyor, dükkanını kapatıyor. O çıkmış "Esnafa kredi dağıttım" diyor. Hangi esnafmış? Biz de bir görelim o esnafı. Kimmiş bu esnaf, bu kredileri kim alıyor, kim yiyor bu kredileri?  Halkın hali ortada, halk meydanlarda.

Nereye el atsanız sorunlar yumağı

Bakın ülkenin haline, iyi giden bir şey var mı? her şey kötü gidiyor. Ekonomi kötü gidiyor, siyaset kötü gidiyor, toplumsal yaşam kötüye gidiyor. Nereye el atsanız sorunlar dağ gibi, nereye el atsanız içinden çıkılmaz bir girdabın içine sürükleniyorsunuz. Eğitim ve sağlık sorunları... Ama onların derdi bizim Kürtçe tabelalarımız, Kürtçe bilboardlarımız. Tahammül edemiyorlar! Kürtçe'yi akıllarınca o bilboardlardan indirince yok edeceklerini, insanların konuşmayacağını sanıyorlar. Yahu o bizim anadilimiz ana! İnsan anadilini unutur mu? İnsan anadilinden vagzeçer mi? Bu zihniyet işte böyle. İnsanların anadilini yok sayarak, tabelaları indirerek, halkı yok sayarak inkar politikaları ile aslında toplumu bölüyorlar. Bir toplum farklılıklarından güç alır, farklılıkları ile büyür. Farklılıkları yok sayan bir anlayış işte bu ülkeyi çökertiyor. Hepimiz kendi kimliklerimiz anadilimiz ve farkılıklarımızla bir aradayız.

Benim Kürt olmadığımı söylüyor: Ben Urfalıyım, Türkiyeliyim

Bana diyor ki, aklınca Kürtlere beni şikayet ediyor. Diyor ki Kürt bile değil. Bana hakaret ederken, Kürtlere "Kürt bile" diyerek ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapma peşinde. Böyle ayrımcılık olur mu? Buradan söylüyorum, bir kez daha söylüyorum ben Urfalıyım, ben Türkiyeliyim. İşte sen bunu anlayamıyorsun. Dedik ki bu tekçilik bu ülkeye uymaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmaz. Sizin bir cumhurbaşkanınız, sizi temsil eden bir cumhurbaşkanı var mı? Olmaz dedik, çünkü bu sistem uydurma bir sistem. Bu ülkeye bir sürü cumhurbaşkanı geldi gitti. Hiçbiri Kürt sorununu çözemedi, hiçbiri bu ülkeyi demokratikleştiremedi ama hiçbiri de bu ülkede bu kadar ayrımcılık yapmadı. Kürtlere defolup gidin demedi. Bir ülkenin cumhurbaşkanı o ülkenin partiler üstü bir kurumunu işgal eder. Yargı bağımsızlığını, kuvvetler ayrılığını savunur. Ama Erdoğan diyor ki; ben hem Cumhurbaşkanı olacağım, hem parti başkanı hem de başbakan. Ama hepsi bir arada olmaz! O yüzden yerellerden iktidara geleceğiz. Türkiye'yi laik, demokratik bir sisteme kavuşturacağız. O zaman bu ülkede herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Nerede HDP logosu görüyorsanız bilin ki o demokrasi ve barıştır

31 Mart’a 3 hafta kaldı. 3 hafta boyunca 7/24 çalışacağız. 7 gün 24 saat her yere gideceğiz, herkese ulaşacağız. Herkes sandığa gidecek. Nerede bir Viranşehirli varsa, sandığa gidip oyunu kullanacak. Oyu başka yerde olan Viranşehirliler, Viranşehir için olduğu yerde oy kullanacak. Nerede bir HDP logosu görüyorsanız bilin ki o barış, demokrasidir. Biz Türkiye’de bir demokratik seçenek yarattık. Şimdi herkesi bu demokratik seçenekte buluşmaya davet ediyoruz. Gelin yan yana duralım omuz omuza olalım, bu faşizmi hep beraber yıkalım. O yüzden diyoruz ki Viranşehir Ya Me Ye. Urfa Ya Me Ye. Hepimizin yolu açık olsun. Serkeftin, yolumuz açık olsun.  

urfa çağdaş şanlıurfa çağdaş hdp seçim hdp eşbaşkanı sezai temelli viranşehir
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı