Advert
Advert

Ceylanpınar Eşbaşkan adayı gözaltına alındı

Ceylanpınar'da HDP'nin seçim bürosu açılışında gaz bombaları atıldı, polis belediye eş başkan adayı Narin Gezgör'ü gözaltına aldı.

Ceylanpınar Eşbaşkan adayı gözaltına alındı
Ceylanpınar Eşbaşkan adayı gözaltına alındı Admin
Advert

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Urfa'nın Ceylanpınar ilçesi Eski PTT Caddesi üzerinde açmak istediği seçim bürosunun açılış töreninde gaz bombası atıldı.

Sabah saatlerinde partinin ilçe binasında bir araya gelen vatandaşlar ve ilçenin belediye eşbaşkan adayları Mehmet Ali Kahraman ile Narin Gezgör, seçim bürosuna yürümek istedi. Partinin hemen önünde kitlenin önünü kesen polisler, yürüyüşe müsaade etmeyeceklerini söyleyerek herkesi parti binasına geri soktu.

Daha sonra kaymakamlıktan izni alınmış olan seçim bürosunun açılışı için vatandaşlar, kendi imkanları ile büronun önüne geçti. Burada aday Mehmet Ali Kahraman konuşmasını tamamladıktan sonra ilçenin diğer eşbaşkan adayı Narin Gezgör konuşma sırasını aldı.

Gezgör, konuşmasında Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride değinince polisler uyarı yapmaksızın gaz bombaları ile kitleye saldırdı. Seçim bürosunun içine kadar atılan gaz bombalarından korunmak için, büronun içine giren Gezgör, büroyu basan polisler tarafından gözaltına alındı.

urfa çağdaş şanlıurfa ceylanpınar hdp büro açılış gaz bombası polis gözaltı
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı