Advert
Advert

HDP, Urfa'da seçim startını verdi

Halkların Demokratik Patisi İl Eş Başkanı Aliye Kızıldamar, "Urfa'nın sorunlarına çözüm üretecek bir demokratik siyaset anlayışı içerisinde bizler HDP olarak hazırız" dedi.

HDP, Urfa'da seçim startını verdi
HDP, Urfa'da seçim startını verdi Admin
Advert

AZİZ BUDAK/Urfa Çağdaş

HDP İl Eş Başkanı Aliye Kızıldamar, özel bir otelde basın toplantısı düzenleyerek, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere Urfa'da HDP olarak seçim startını verdiklerini belirtti.

HDP İl Eş Başkanı Halil Akbaş ve DBP Urfa İl Eş başkanı Sema Aişeoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Kızıldamar, 31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimin yapılacağını anımsatarak, "Daha önce Demokratik Bölgeler Partisi olarak yerel seçimlere katılmıştık, önümüzdeki seçimlere de HDP olarak yani Halkların Demokratik Partisi olarak girme kararı aldık" dedi.

"Urfa'da kazanacağız"

Kızıldamar, Urfa'nın sorunlarını bildiklerini ve ihtiyaçlarının farkında olduklarını vurgulayarak,

"Önümüzdeki yerel seçimlerde Urfa'da en güçlü sonucu almak için Urfa'nın sorunlarına çözüm üretmek, Urfa'nın sıkıntılarını gidermek, Urfa halklarının bir arada barış içerisinde, demokratik değerler içerisinde bir arada yaşam kültürünü geliştirmek ve bir bütünen Urfa'nın ekonomik sorunlarından tutalım bütün sorunlarına çözüm üretmek için bizler HDP olarak hazırız. 31 Mart seçimlerinde de Urfa'da da merkezi de hedefleyerek kazanacağımıza inanıyoruz" diye ifade etti.

HDP'de başvurular 20 Kasım'da başlıyor

Barış ve Demokratik Partisi olarak geçen yerel seçimlerde Şanlıurfa'da 4 ilçeyi kazandıklarına da dikkat çeken HDP İl Eş Başkanı Kızıldamar, açıklamasında şunları kaydetti;

"Türkiye genelinde de toplamda 102  belediye kazandık, birçok ilçemizde de başa baş gittik. Önümüzdeki yerel seçimlerde hedefimiz Urfa'yı bir bütünen kazanmaktır yani hem merkez olarak hem de ilçeler olarak Urfa'da çok güçlü bir başarı aritmetiğini açığa çıkarmaktır. Neden? Çünkü Urfa'nın buna ihtiyacı var. Urfa'nın sorunlarına çözüm üretecek bir demokratik siyaset anlayışı içerisinde bizler HDP olarak hazırız. Bugünden itibaren Urfa'da seçim startını verdik."

Kızıldamar, HDP'de başkan aday adaylığı başvurularının 20 Kasım'da başlayacağını ve 5 Aralık'ta sona ereceğini söyledi.

urfa çağdaş şanlıurfa hdp yerel seçim seçim siyaset
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı