Advert
Advert

Şüpheli asker intiharları meclise taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Son günlerde yaşanan şüpheli asker intiharlarını Meclis’e taşıdı. Sürücü, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR tarafından yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla TBMM Başkanlığına verdiği önerge.

Şüpheli asker intiharları meclise taşındı
Şüpheli asker intiharları meclise taşındı Admin
Advert

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğünün 96’ıncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.                                                                                                                                                                             Ayşe SÜRÜCÜ -  HDP Şanlıurfa Milletvekili

 Türkiye’de neredeyse hafta en az bir askerin şüpheli bir biçimde intihar ettiği/hayatını kaybettiği kamuoyuna yansımaktadır. Ankara’nın merkez Altındağ ilçesi Ulus semtindeki Mehmetçik Gazinosu’nda zorunlu askerlik yapan Urfalı M.B’nin 17 Ekim 2018 tarihinde intihar ettiği iddia edildi. Aynı şekilde Kilis Jandarma Komutanlığında Urfa nüfusuna kayıtlı Ö.F.D adlı askerin de intihar ettiği kamuoyuna yansımıştır.

Ayrıca 12 Eylül 2018 tarihinde Afyon’un Dinar ilçesinde Batman nüfusuna kayıtlı M.A yine Balıkesir’de zorunlu askerlik yapan H.A’nın da intihar ettiği basına yansıyan şüpheli ölüm vakaları arasındadır.

Bu bağlamda;

 1- İntihar ettiği iddia olunan ve şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Urfalı asker M.B,ve Ö.F.D ile Batman nüfusuna kayıtlı M.A’nın zorunlu askerlik yaptıkları sırada psikolojik tedavi gördüklerine dair hastane raporları mevcut mudur? Mevcutsa bu kişilerin tedavi süreçlerinde ne gibi işlem ve tedaviler yapılmıştır? Askerlik yapabileceklerine dair rapor mevcut mudur?

 2- 2013-2018 yılları arasında şüpheli şekilde hayatını kaybeden asker sayısı kaçtır?

 3- Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre şüpheli şekilde hayatını kaybeden asker ve askeri personelin çoğunlukla Kürt ve Ermeni Alevi ve muhalif kimseler olduğu görülmektedir.  Hayatını kaybedenlerin etnik, dini, siyasi ve felsefi görüşüne dair tarafınızdan tutulmuş bir kayıt var mıdır? Varsa buna ilişkin veriler kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

 4- Zorunlu askerlik sırasında şüpheli şekilde ölen askerlerin doğum yeri olarak bölgelerini (doğdukları illeri) gösteren bir veri bulunmakta mıdır? Var ise kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

(Mehmet TOPRAK-Urfa Çağdaş)

urfa çağdaş şanlıurfa hdp milletvekili ayşe sürücü asker intihar meclis
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı