Advert
Advert

Oyların tamamı Binali Yıldırım'a

AK Parti Genel Başkanlığına, bin 405 delegenin oyuyla, İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım seçildi.

Oyların tamamı Binali Yıldırım'a
Oyların tamamı Binali Yıldırım'a Admin
Advert

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda partililer ve delegelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Partililer, sandık başına giderek tek aday olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım için oyunu kullandı. Bin 282 delegenin yazılı imzası alındı. Yıldırım'ın adaylığına bin 405 delege oy verdi. Oy verme işleminin sona ermesiyle, partinin yeni Genel Başkanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu. Divan Başkanı Bekir Bozdağ, kayıtlı delege sayısının bin 470, oy kullanan delege sayısının bin 411, geçerli oy sayısının bin 405, geçersiz oy sayısının ise 6 olduğunu açıkladı.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlığa seçilen Binali Yıldırım’a bir telgraf göndererek, kendisini tebrik etti.

DAVUTOĞLU İSTİFASINI SUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından sunulan Bakanlar Kurulunun istifasını kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Davutoğlu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bugün Bakanlar Kurulunun istifasının sunulduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sunulan istifayı kabul ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar geçen hizmetleri için teşekkürlerini ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlar Kurulu'nun, yeni hükümet kurulana kadar göreve devam etmesini istemiştir."

İstifası kabul edilen Davutoğlu ve kabinesi, yeni hükümet kurulana kadar göreve devam edecek.

Hükümeti kurma görevi Binali Yıldırım'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım'ı 65. Hükümeti kurmakla görevlendirdi, ancak kabinenin bugün açıklanmayacağı, açıklamanın gelecek salı günü yapılacağı belirtildi.

Urfa Çağdaş Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti olağanüstü kongre İzmir Milletvekili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Ahmet Davutoğlu Bakanlar Kurulunu yeni hükümet
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı