Advert
Advert

HDP Şanlıurfa İl Kongresi yapıldı

HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanlığı'na Halil Akbaş ve Aliye Kızıldamar seçildi.

HDP Şanlıurfa İl Kongresi yapıldı
HDP Şanlıurfa İl Kongresi yapıldı Admin
Advert

Aziz Budak-Mehmet Toprak-Urfa Çağdaş/

HDP Şanlıurfa İl Başkanlığı 2'nci olağan kongresi, Şehitlik Çamlık Düğün Salonunda yapıldı. 

Bu sabah yapılan kongreye HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilileri ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından delegeler yeni il yönetimi için oy kullandı. Yapılan oylamada HDP Şanlıurfa il Eş Başkanlığı görevine Halil Akbaş ve Aliye Kızıldamar seçildi.

Kongre öncesi Koma Gülen xerzan konseri ile partililer halay çekerek coştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Urfa il kongresinde yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Temelli, şöyle konuştu: 

Tarih burada başladı. İnsanlığın tarihi tam da bu bereketli topraklarda başladı. 12 bin yaşında Urfa. 12 bin yaşında bu bereketli topraklar barışı vaat etti. Kadim halkların bir arada yaşamasını sağladı. Urfa bir başlangıçtır. Urfa bir gelecektir. İşte o geleceğimize, bir arada yaşama irademize sahip çıkmak için buradayız. 

Biz bu bereketli topraklara barış ekiyoruz 

Bu bereketli topraklara ne ekerseniz onu biçersiniz. Biz bu topraklara barış ekiyoruz ve bu barışı biz biçeceğiz. Bu iktidar savaştan zulümden başka, savaştan başka bir şey bilmiyor. İnsanlara vaat ettiği tek şey savaş, zulüm ve baskıdır. Bu iktidarın karşısına böyle güçlü çıkan sadece bizleriz, HDP’dir, HDP’nin bileşenleridir ve onun arkasındaki 40 yıllık mücadeledir. Bu mücadele, barış mücadelesi bir arada yaşam iradesidir. Bu topraklara barış ekiyoruz, kadim halkların beklentisi olan barışı da biz getireceğiz. 

Rahibi “tutuklayın” diyor tutukluyorlar, “serbest  bırakın” diyor bırakıyorlar; bu mudur adalet? 

 Dün meşhur rahip var ya onunla ilgili bir karar alındı. Rahip serbest bırakıldı, gitti. Adalet adına bu ülkede bir utanç yaşandı. Rahibin yaşadığı da zulümdü ama bu pazarlık da ayrı bir şiddettir, ayrı bir utançtır. Kime ne ceza verileceği talimatı Saray'dan geliyor ve ona göre savcılar, hakimler karar veriyor. “Rahibi gözaltına alın” alıyorlar, “tutuklayın” tutukluyorlar, “serbest  bırakın” bırakıyorlar. Bu mudur adalet?

HDP olarak tutsak olan binlerce yoldaşımızla; Selahattin Demirtaş ile, Figen Yüksekdağ ile, Sabahat Tuncel ile, Gültan Kışanak ile direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz. 

Adalet anaların gözyaşlarında 

Adaleti kovdular. Adaleti mi arıyorsunuz? İşte İbrahim Ayhan’ın annesi orada oturuyor, analar oturuyor. Adalet onların gözyaşlarında. Adalet gelmeden anaların gözyaşları dinmeyecek. Onlara söz veriyoruz; adalet gelene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu zulmün karşısında asla diz çökmeyeceğiz. İbrahim Ayhan’a sözümüz olsun. 

Urfa’da işsizlik had safhada

Krizin en yoğun yaşandığı yer de Urfa. Urfa’da işsizlik had safhadadır. Urfa’da işsizlik yüzde 30’a çıkmış, arazi ekilemiyor. Elektriğe her gün zam yapılıyor. Bu coğrafyada çiftçiye bir elektrik zulmü uygulanıyor. Bütün bunları biliyoruz ve farkındayız. Mazota, gübreye bütün ürünlere gelen zamlar, hayat pahalılığı ortadayken zabıta ile hayat pahalılığını engelleyeceklerini düşünüyorlar. Enflasyon ile mücadelesini zabıta ile yürütüyorlar.

Bizde eski yönetim, yeni yönetim yoktur, birlikte çalışma vardır

Bunun için yapacağımız ilk şey ve atacağımız ilk adım örgütlenmedir. Bugün kongrelerimizde örgütümüzü daha da güçlendiriyoruz. Bütün vekillerimizle, MYK’mızla, PM’mizle, bileşenlerimiz ile hep beraber buradayız, yan yanayız. Bizde eski yönetim yoktur, bizde yeni yönetim yoktur. Bizde bir arada geçmişten geleceğe birlikte örgütlenme ve birlikte çalışma vardır. Şimdi yine bugüne kadar emeği geçen arkadaşlarımızla, bugünden sonra görev alacak arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Mahalle mahale ev ev sokak sokak örgütleneceğiz. Halkımız örgütlüdür. Biz de onlarla birlikte taban örgütlenmesini hayata geçireceğiz. Geçmişte aldığımız eli geleceğe vereceğiz. 

HDP halk ile beraber geleceğe sahip çıkıyor

Bu süreçte her yerde örgütlenilmedir. Bu örgütlenmeyi halk ile emekçilerle, kadınlarla beraber hayata geçireceğiz. Bizim için örgütlenme bir yaşam tarzıdır. Bir mücadeledir. Umudu yükseltmek ve geleceğe sahip çıkmaktır. HDP halk ile beraber geleceğe sahip çıkıyor. 

Barajları sizlerin kararlılığı yıktı

Tüm halkımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum. Bunca arkadaşımız gözaltında ve cezaevindeyken, bunca saldırı ve zulüm varken, her şeye rağmen 24 Haziran’da gelmiştir, iradesine sahip çıkmıştır, o sandıkları patlatmış ve barajları bunların kafasına yıkmıştır. Tıpkı 7 Haziran’da, 1 Kasım’da olduğu gibi. Halkın iradesinin önüne barış ve demokrasinin önüne konulan barajları siz yıktınız, sizlerin azmi ve kararlılığı yıktı. İşte tüm gücümüzü sizden alıyoruz. 

Sizler onların kabusu oldunuz

Şimdi önümüzde yerel seçimler var. Yine hep birlikte yan yana gelerek, emekçilerle, halklarımızla, kadınlarla, gençlerle faşizme karşı omuz omuza, el ele vererek bu kayyumların hepsini bu coğrafyadan süpürüp atacağız. Bunu biliyorlar, korkuyorlar. Bunu bildikleri için korku içine sürüklendiler, geceleri uyuyamıyorlar, kabus görüyorlar. Sizler onların kabusu oldunuz. 

Biz varız, siz yoksunuz

Diyor ki bakın: “Kayyum atanan yerlerde bunlar bu işi plebisite çevirecekler”. Yani “varlık yokluk mücadelesine çevirecekler” diyor. Ben söyleyeyim. Biz varız, siz yoksunuz. Vardık, varız, var olacağız. Bütün halkların iradesini yeniden var edebilmek için, emekçilerin eşitlik hakkını yaratmak için mücadele edeceğiz. 

Önümüzde 5 buçuk ay var. Bütün halkımızla, örgütlerimizle, kadınlarla mahalle mahalle çalışacağız. Herkese özgürlüğü demokrasiyi, barışı anlatacağız. Bu yolsuzluğa batmış hükümete karşı biz tüm halklarımızı bu mücadeleye davet edeceğiz. 

Siyasetçiye düşen halkın yolundan gitmektir

İttifak mı istiyorsunuz, işte ittifak mahallede, sokaktadır. Çalıştığımız tarlada, ürettiğimiz fabrikadadır. İşte ittifak HDP’dedir. Gelin yan yana duralım. İlla ki “bizler olacağız” demiyoruz. Halkın iradesine bakın, halk rehberiniz olsun, onun gösterdiği yol en doğru yoldur, onun çözümü en doğru çözümdür. Onun yolundan gidin. Siyasetçiye düşen budur, halkın gösterdiği yoldan gitmektir. 

Yerelin iradesine, halkın iradesine yerel seçimlerde sahip çıkacağız. Hep beraber bu iradeyi yerelden inşa edeceğiz, ondan sonra bu iktidardan kurtulacağız. Onlar korkmaya devam etsin, biz bir kere cesareti herkese bulaştırdık kim dönerse dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan.

Madem Yılmaz Güney’in memleketindeyiz onun sözüyle bitirelim. Ne diyordu, “dost ve düşman herkes bilsin ki kazanacağız, mutlaka kazanacağız. 

urfa çağdaş şanlıurfa hdp il teşkilatı hdp kongre seçim genel kurul halil akbaş aliye kızıldamar eş başkan
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı