Advert
Advert

Başkan Ayhan Engellileri Unutmadı- VİDEOLU-

Akçakale Belediyesinin düzenlediği programla ilçede ikamet eden engelliler Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezip tanıma imkânı buluyor.

Başkan Ayhan Engellileri Unutmadı- VİDEOLU-
Başkan Ayhan Engellileri Unutmadı- VİDEOLU- Admin
Advert

Urfa Çağdaş / Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenerek geleneksel hale gelen engeliler bölgeyi tanıyor programı kapsamında bu kez Akçakaleli engeliler Atatürk barajında gönüllerince eğlenerek piknik yapma imkânı buldu.  3 yıldır yapılan ve ilk yıl Harran gezisiyle başlayan etkinlik ikinci yılında saklı cennet olarak adlandırılan Halfeti ve son olarak bu yıl düzenlenen gezide büyük emeklerle yapılan ve bölgenin sulama ihtiyacının tamamını karşılayan Atatürk barajına düzenlendi.

Gezi programında Akçakaleli engellilerin oldukça mutlu oldukları gözlerden kaçmadı. Akçakale’de kapalı kapılar ardında kalan ve tür etkinliklerle ilçe dışına çıkan engelliler çok farklı ve heyecanlı bir gün geçirdiklerini dile getirerek Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’a engellilere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Akçakale belediyesi tarafından düzenlenen programda öncelikle belediyeye ait otobüslerle ilçe dışına çıkmanın heyecanını yaşayan engeliler. Atatürk barajı kıyısında yakılan mangalla hem ziyafet çektiler hem de barajı yakından görme imkânı buldular.

AKÇAKALE İÇİN EN GÜZELİ

Gezi öncesi engellilere müjdeyi veren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan: “Akçakale Belediyemiz tarafından yapılacak olan Engeliler Koordinasyon Merkezi projesi tamam. İhale aşamasına geldi. Buradan Akçakale’mizde yaşayan tüm engelli kardeşlerime bu müjdeyi özelikle bugün vermek istedim. Bu projeyle birlikte engelli vatandaşlarımız bu merkezde gönüllerince eğlenme, dinlenme ve bunun yanında öğrenme, toplumla empoze olma imkanı bulacaklar. Kendi kendilerini yetiştirip toplumdan uzak kalmayacaklar. Bizim bu projedeki yegâne amacımız ilçemizde bulunan engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak. Engellerin bedende değil ruhta olduğunu göstererek onlarında bu topluma bireyler katacaklarını gösterebilmektir. Bu günde her zaman olduğu gibi onlara verdiğimiz önemi göstermek adına böyle bir gezi düzenledik. Buna benzer gezilerimiz elbette devam edecektir. Akçakale İçin En Güzeli sloganıyla yolumuza devam edeceğiz. Ben tekrar tüm kardeşlerimin haftasını kutluyorum.” Dedi.

Umuda engel yok dernek başkanı Ahmet Efeakdoğan ise;"Umuda engel yok başkanlığının 10-16 Mayıs engelliler haftası münasebetiyle geleneksel hale getirdiğimiz bölgemizi tanıyalım programın üçüncüsünü yine Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan'ın maddi manevi üstlendiği  sponsorluğunda programın üçüncüsünü düzenlemekteyiz. Biz bugün Atatürk barajını gezdik daha önceki programlarımızda  Harran ve Halfeti'yi gezdik   bugünde ilk kez barajı görmeyen arkadaşlarımız barajı  gezip görme imkanı buldular. Programda emeği gecen başta Akçakale belediye başkanımız Sayın Abdulhakim Ayhan ve çalışanlarına teşekkür ederiz." Dedi.

 

Urfa Çağdaş şanlıurfa urfa akçakale tarih ve turistik yerler Atatürk barajı engelliler günü mangal ziyafet Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan engelliler
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı