Advert
Advert

6 Ülkeden 160 Sporcu Şanlıurfa'da Pedal Çevirecek

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır illerini kapsayan ve 4 gün sürecek olan ‘Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu’ için lansman toplantısı düzenlendi. 'Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'na 6 ülkeden 160 sporcu katılacak.

6 Ülkeden 160 Sporcu Şanlıurfa'da Pedal Çevirecek
6 Ülkeden 160 Sporcu Şanlıurfa'da Pedal Çevirecek Admin
Advert

Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklet takımı kuracaklarını belirten Başkan Nihat Çİftçi,"Büyükşehir Belediyemizin bisiklet takımının olmaması dolayısıyla Bisiklet Takımı kurma noktasında bir karar aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak sporun bir çok alanında bir çok başarıya imza attık. Voleybol, Basketbol, Futbol, Güreş, Tekvando, Judo, Tenis ve Yüzme de Türkiye'de dereceye giren Büyükşehir Belediyemizin sporcuları var. Spora şehir olarak çok önem veriyoruz. GAP Kalkınma Başkanlığımız ile bisikletin şehir içinde yaygınlaşması bir çok projeyi hayata geçiriyoruz. Harran Üniversitemizde projemizi tamamlayarak bisiklet dağıtımını gerçekleştirdik. Bisikleti yaygınlaştırmak için yapımını sürdürdüğümüz GAP Vadisi Projesi kapsamında bisiklet yolu projesi tamamlanıyor. Yine Karaköprü'de ve Bisiklet Yolu Projesini sürdürüyoruz. İstiyoruz ki halkımız bu güzel çevreci spor ile tanışsın" diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise "Bir çok ülkeden sporcuların katılımı gerçekleştirilecek olan Bisiklet Turnuvasının Şanlıurfa'mızda yapılması bizleri mutlu etmiştir. Allah'ın izni ile kazasız belasız bir şekilde bu turnuva güzel bir şekilde tamamlanır" şeklinde konuştu.

Kentte, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır illerini kapsayan ve 4 gün sürecek olan ‘Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu’ için lansman toplantısı yapıldı. Özel bir mekanda gerçekleştirilen toplantıya, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sabrettin Karahocagil, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Kesküş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı katıldı.

Yarın Şanlıurfa’dan start verilecek olan bisiklet turuna 6 ülkeden toplam 160 sporcu katılacak. Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin illeri arasında 4 etaptan oluşan ve 4 gün sürecek olan turnuvada sporcular toplamda 629 kilometre yol pedal çevirecek.

Toplantıda açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, turizmin gelişmesine yönelik yapılan tüm çalışmalara katkı sunacaklarını belirtti.

urfa çağdaş şanlıurfa mardin diyarbakır bisiklet turu lansman toplantı turizm gelişme sporcu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı