Advert
Advert

15. Ulusal Hasan Dağı kış tırmanışına Urfadosklu dağcılarımız katıldı.

Adana Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü (ÇUGEZ) tarafından düzenlenen ve 23-24 Aralık 2023 tarihleri arasında onbeşincisi gerçekleştirilen “Ulusal Hasan Dağı Kış Tırmanışı” tamamlandı.

15. Ulusal Hasan Dağı kış tırmanışına Urfadosklu dağcılarımız katıldı.
15. Ulusal Hasan Dağı kış tırmanışına Urfadosklu dağcılarımız katıldı. Admin
Advert

Soğuk havada sert esen rüzgar ve yoğun tipi ortamında başlayan kış tırmanışına Şanlıurfa’yı temsilen Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü’nden üç dağcı sporcumuz (Yusuf İBİLİ,Mehmet DENEK,Candan ÖZEN) katıldı.

            Aksaray ili sınırları içindeki 3256 metre yüksekliğe sahip Hasan Dağı’nda gerçekleştirilen kış tırmanışına Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Konya, Mersin, Niğde ve Zonguldak illerinden gelen yaklaşık altmış dağcı sporcu katıldı.23 Aralık 2023 tarihinde Aksaray ili Helvadere Kasabası Karbeyaz Oteli'nde kamp kuruldu. 24 Aralık sabah saat 03.00’de yürüyüşe başlandı. Ağır hava şartları özellikle tipi ve rüzgar eşliğinde yaklaşık yedi saatlik bir yürüyüşün ardından 09.45’de zirveye ulaşıldı.Tipi ve rüzgarın devam ettiği zirvede kırkbeş dakika kalarak farklı sürelerle zirveye ulaşan dağcılarla ortak anı fotoğrafları çekinildi ve 10.30’da geri dönüşe geçildi. İkibuçuk saat süren zirve inişi sonrası saat 13.00 gibi kamp alanına ulaşıldı.

                   Etkinlik hakkında açıklama yapan kulüp başkanı Makbule GÜNAL ÖZEN, Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen saldırıda askerlerimizin şehit edilmesini bayrak açarak kınayan dağcılarımızı kutlarım.Kulüp olarak şehitlerimizi rahmetle anıyor,ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu sene onbeşincisi gerçekleştirilen “Ulusal Hasan Dağı Kış Tırmanışı” nı düzenleyen Adana Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü (ÇUGEZ) yöneticilerine ve etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.Ayrıca ülkemizin farklı illerinden “Ulusal Hasan Dağı Kış Tırmanışı” katılan bütün dağcı sporcuları tebrik ederim"dedi.

urfa çağdaş şanlıurfa urfadosk hasan dağı kış tırmanışı doğa gezginleri
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı