Advert
Advert

İşadamı Yazar aday adaylığını açıkladı

İş adamı Mahmut Yazar, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Yazar, Şanlıurfa’da CHP’nin yükselişe geçtiğini, vatandaşların artık hükümete kırmızı kart göstermek için gün saydığını söyledi.

İşadamı Yazar aday adaylığını açıkladı
İşadamı Yazar aday adaylığını açıkladı Admin
Advert

Aziz Budak – Fatma Keber (Urfa Çağdaş)

Öğretmenevi’nde basınla bir araya gelerek CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Mahmut Yazar, “Şanlıurfa için canla başla mücadele edeceğim. Tarım, turizm, hayvancılık ve esnafın sorunlarına daha iyi hizmet edeceğim. Kavgadan beslenmeyen, çözümü baz alan, çözümün dilini sürekli kılan, renk, dil, din, anlayış farkı gözetmeyen bir siyaset için CHP’den Şanlıurfa Milletvekili aday adayıyım” Dedi.

CHP Milletvekili aday adayı Mahmut Yazar, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Bilindiği gibi Şanlıurfa GAP’ın başkenti olarak anılıyor, ancak ne yazık ki bu sadece dilimizde var. Gerçekte var olan ise GAP’ın Başkentine uymayan birçok olumsuzluklar, haksızlıklar var. Şanlıurfamız inanç turizminde ne yazık ki çok geride bırakıldı. Peygamberler şehri olan ilimiz, ülkemizde ve yurt dışında tanıtımı yapılmadığından kaynaklı ilimizde inanç turizmi bitme noktasına getirildi.

ŞANLIURFA’DA TARIM BİTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

GAP’ın başkenti olan Şanlıurfa’da tarım da bitirilmeye çalışılıyor. Oysa tarım ilimizin gelişmesi, işsizlik sorununun çözümünde çok ciddi bir alan olmasına rağmen, çiftçilerimiz artık toprağını ekemez haldeler. Tarım girdilerindeki yükseliş tarımı bitirme noktasına getirdi. Tarım sanayileşemediği için bu alandaki iş gücüde kaybolmaya yüz tuttu. Mevsimlik tarım işçilerimizin yaşadıkları sorunlar ortada. Her sezon yaşadığı şehirden kilometrelerce uzakta zor koşullar altında çadırlarda, sağlık koşullarının olmadığı yaşam alanlarında çalışmak zorunda kalıyor. Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı ölümle sonuçlanan trafik kazaları, hastalıklar, güvencesiz çalışma koşulları ortada. Oysa ki, GAP’ın başkenti olan ilimizde insanlarımız mevsimlik tarım işçisi olarak il dışında değil kendi ilinde sağlıklı koşullar altında çalışabilmeli.

İLİMİZDE DEDAŞ SORUNU VAR

İlimizde elektrik sorunu yıllardır var olan ve çözülmeyen büyük bir sorun. Şanlıurfa’da DEDAŞ’ın zulüm uygular hale gelmesini sağlayan da mevcut iktidardır. Dolayısıyla ilimizdeki elektrik sorunu mevcut iktidar ile çözülmez. DEDAŞ’ın uyguladığı haksızlıklara ancak biz dur diyebiliriz.

İŞİSİZLİK ÜLKEMİZİN SORUNU

İşsizlik sadece ilimizin değil; ülkemizin en büyük sorunu. İşsizliği var kılan ise mevcut iktidarın uygulamaları. Tarım, sanayiyi bitirirseniz, sadece vergilerle ülke ekonomisini canlı tutmaya çalışırsanız işsizliğin de önünü alamazsınız. Üniversite mezunu pırıl pırıl genç beyinler ne acıdır ki kendi mesleği dışında zor koşullarda asgari ücretinde altında çalışmak zorunda kalıyorlar.

ESNAFIMIZ KAN AĞLIYOR

Yüksek kiralarla iş yapmaya çalışan esnafımız aynı zamanda yüksek vergilerle baş etmeye çalışıyor. Hergün birkaç işyeri kapanmak zorunda kalıyor. Evine ekmek götüremeyen esnaf arkadaşlarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor.

urfa çağdaş şanlıurfa CHP Milletvekili aday adayı Murat Yazar kırmızı kart esnaf dedaş sorunu işsizlik
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı