Advert
Advert

Temizkanoğlu, Zorlu süreçten kurtulmak istiyoruz

Şanlıurfaspor teknik direktörü Ogün Temizkanoğlu, Gap vadisi tesislerinde yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelerek takımın son durumu ve kalan maçlarla ilgili açıklamada bulundu.

Temizkanoğlu, Zorlu süreçten kurtulmak istiyoruz
Temizkanoğlu, Zorlu süreçten kurtulmak istiyoruz Admin
Advert

Aziz Budak / Şanlıurfaspor’un çiçeği burnundaki teknik direktörü Ogün Temizkanoğlu, düzenlediği basın toplantısında takımının son durumu ve kalan maçlarla açıklamalarda bulundu. Konuşmasına basınla Şanlıurfaspor kulübünün arasının bundan sonra daha iyi olacağını ve gerekli açıklamaların düzenli olarak açıklanacağını ifade ederek başlayan Temizkanoğlu, konuşmasının devamında, “Onun için her 15 günde bir basın mensupları ile bir araya gelmeyi düşünüyoruz. Bizim burada tek bir amacımız var, o amacında ne olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz, hepiniz farkındasınız, bu zorlu süreçten bir an önce kurtulmak istiyoruz. Onun için burada yapacağımız herhangi bir görevde, birlik beraberlik içinde olursak daha güçlü oluruz, sadece bizim yapacağımız bir şey değil o desteğe ihtiyacımız var. Taraftarın basının, yönetimin, futbolcular başta olmak üzere, o eksiklikler yaşandı, bazı sorunlardan dolayı anladığım kadarıyla, ama bundan sonra inşallah bu sorunlar yaşanmayacak, çünkü eğer biz bu başarıyı istiyorsak sadece benimle yâda futbolcularla olacak bir iş değildir. Ağır bir yük var bu yükü paylaşmamız gerekiyor.” Diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

ELEŞTİRİLER BELDEN AŞAĞI OLURSA BAŞARAMAYIZ

Şanlıurfaspor’a yapılan eleştirilere de değinen Temizkanoğlu, “Ben her şeyi doğru yapıyorum, her şeyi ben bilirim demiyorum. Fakat eleştiriler olacaktır otururuz tartışırız yanlışları konuşuruz, bunda hiçbir şeyim yoktur. Fakat eleştirilerin dozunu da iyi ayarlamamız gerekiyor. Yani burada eleştiriler, art niyetli olamaya başlarsa, belden aşağı olmaya başlarsa, biz bunun üstesinden gelemeyiz. Burada ki tek amacımız bizim takımı bu şehir dahil kabul etmek zorunda, ediyor daha fazla etmek zorunda, son oynadığımız Sivas maçındaki tribün çok güzel bir görüntü idi, ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Önümüzdeki iki hafta her şeyi belirleyecek ligin altını da üstünü de belirleyecek, onun için bir an önce o alt sıralardan kurtulmak için gerekli mücadeleyi ortaya koyacağız.” Dedi.

SADECE DEPLASMANDA DEĞİL İÇERİDE DE KAZANAMAYAN BİR TAKIM VARDI

Takımın genel olarak ortaya koyduğu mücadele ve aldığı sonuçlarla ilgili olarak konuşmasına devam eden Temizkanoğlu, “Sadece deplasmanda değil iç sahadaki maçlarda da kazanamayan bir takım vardı baktığımızda, ben ilk geldiğim gün arkadaşlara aynı şeyi söyledim. Bizim için özellikle kendi sahamızda oynayacağımız her maçı her rakibe göstermemiz gerekiyor ki her gelen takım buradan rahatlıkla çıkamayacağını bilmeli. Bunun örneğini Sivas maçında yaşadık, o kadar eksiklere rağmen, o kadar yanlışlara rağmen, istek ve arzularını ortaya koyup, o maçı çevirmesini bildiler futbolcu arkadaşlarım.” Dedi.

MERSİN HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE KULAK TIKAMALIYIZ

TFF 1. Liginin 26. Haftasında Şanlıurfaspor’un deplasmanda karşılaşacağı Mersin İdmanyurdu takımı ile ilgili basında çıkan haberlere de değinen Temizkanoğlu, bu haberlerle ilgili olarak ta, “ Herkesin kafasında işte şu sorular gelebilir, işte Mersinde para sorunu var, yabancılar bilmem ne oldu, hayır efendim biz öyle bakmıyoruz, biz bütün futbolcuları oynayacakmış gibi hazırlanacağız ve öyle de oynayacağız. Çünkü bundan sonraki her maç final maçı gibidir. O finalleri en iyi şekilde atlatmak zorundayız, Tita oynar, Pedriel oynar, oynamaz bilmiyorum. Ama biz işimizi ciddiye almak zorundayız, artık içeride dışarıda fark etmez her maça 3 puan için çıkmalıyız. Çıktığımız zamanda, inşallah bu oyunların daha da gelişmiş halini, kondisyonunda daha iyi halini, o sahaya yansıtmalıyız.” Dedi.

Ligin kümede kalma barajının oynanan maçlara ve alınan skorlara bakıldığında 38 yada 40 puan civarında olabileceğini ve bu puanları alan takımların ligde kalabileceğini ifade eden Şanlıurfaspor teknik direktörü Temizkanoğlu,    “Kalan haftalarda fikstüre baktığımız zaman bizim takımımız diğer takımlara göre daha avantajlı eğer biz değerlendirirsek, çünkü rakiplerimizin kalan maçlarına baktığımız zaman onların ligin ilk 6 sırasında yer alan takımlarla maçları var fakat biz bu takımların hepsiyle oynadık. Ama bu rahatlık bizde çok fazla rehavet yaratmamalıdır. Ben Elazığ’da çalışırken şunu gördüm bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Bakıyorsunuz ligin en altındaki takım ligin en tepesinde yer alan takımdan puan alabiliyor. Mesela Bandırma gibi bir takım bize 4 tane atıyor, bazen çok böyle abuk sabuk skorlar ortaya çıkabiliyor.” Dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ŞAMPİYONLUĞA OYNAYAN BİR EKİP KURACAĞIZ

Öncelikli hedeflerinin bu takımı bu yıl ligde bırakmak olduğunu vurgulayan Temizkanoğlu, “Önümüzdeki yılla ilgili muhakkak planlarımız var ama öncelikli hedefimiz ve arzumuz bu sezon ligde kalmak, bunu başardıktan sonra önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayan bir ekip kurmak istiyoruz. Burada zihinlerdeki şu düşünceleri kaldırmak istiyoruz. Eğer biz sezon başı transferi yaparsak, buraya yaralı futbolcu alacağız, üç beş tane menajerlerin getirdiği transferler değil, ben bakacağım,  ekibim bakacak, nerde eksiğimiz var önce onları tamamlayacağız. Ama şu zihniyeti kaldırmak istiyoruz, işte bir hoca geldi 12 futbolcu aldı, ayrıca devre arasında 14 tane daha alacak,  yazık ya sonuçta bu kulübünde bir parası var, tamam çok zenginlerimiz var ama kulübü o kadar borca sokmamızın bir anlamı yok ki, borca sokmamızın gereği yok zarara sokmamızın gereği yok. Bu zihniyeti ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu sadece benim düşüncem olmaması lazım, bu bütün kulüplerdeki bir düşünce olması lazım. Ben burada kaldığım sürece transfer yapmak için transfer yapmayacağız.” Dedi.

ALT YAPIYA EL ATACAĞIZ

Alt yapıya el atacağını ifade eden Temizkanoğlu, Alt yapı ile ilgili olarak ta, “alt yapıya mutlaka el atacağız, ben dediğim zaman ben yaparım, yani ben öyle kalkıp ta inanmadığım yapamayacağım bir olay asla benim ağzımdan çıkmaz. Yani bunu biz oturacağız tartışacağız, ne yapabiliriz, başa hoca getirmek gerekiyorsa başa hoca getireceğiz, güzel bir alt yapı kuracağız, ileride bu takıma kazandıracağımız futbolcular mevcut mu evet mevcut, bir iki kişi sürekli alıyoruz antrenmanlara, o potansiyel varsa ondan yararlanmak zorundayız. Ama şuanda kafamız başka bir şeyde, şuanda tamamıyla a takıma çalışmak zorundayız. 

Urfa Çağdaş şanlıurfa şanlıurfaspor Gap Vadisi Urfaspor tesisleri Ogün Temizkanoğlu
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı