Advert
Advert

Çiftçi, Neden aday olduğunu açıkladı

Türkiye 14 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için sandık başına gidecek. Kalan kısa süre öncesi siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonuçlanan aday adaylığı süreci ile binlerce isim 28. dönemde milletvekili olmak için siyasi partilere resmi müracaatlarını yaptı.

Çiftçi, Neden aday olduğunu açıkladı
Çiftçi, Neden aday olduğunu açıkladı Admin
Advert

CELAL ÇİFTÇİ CHP’DEN ADAY ADAYI OLDU

Şanlıurfa’da 30 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapan, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti başkanı, Küresel Gazeteciler Şanlıurfa il temsilcisi Celal Çiftçi; Türkiye’nin 100. Yılında yapılan bu seçimlerde aday adayı olarak elini taşın altına koydu. Cumhuriyet Halk Partisi adına Şanlıurfa milletvekili olmak resmi başvuruda bulunan Çiftçi, ‘Hak Hukuk ve Adalet için bende varım’ dedi.

NEDEN ADAY OLDUĞUNU MADDELERLE AÇIKLADI

Celal Çiftçi aday adayı olmasındaki temel sebebin Urfa’nın biriken ve büyüyen sorunları olduğunu ifade ederek, bu sorunları ve yapılması gerekenleri şöyle sıraladı;

1-Konu Şanlıurfa olduğunda siyasi parti ayrımı yapılmadan birlik ve beraberliği sağlamak gerekiyor.

2-On yıllara yayılan GAP projesi en hızı şekilde bitirilmeli ve sulama projeleri ile ürün çeşitliliği arttırılmalıdır.

3- Mevsimlik tarım işçiliğinin önüne geçmek için bölgede tarım ve sanayi ağırlıklı iş imkanları yaratılmalıdır.

4- Kutsal kentler arasında yer alan Şanlıurfa’nın dini ve kültürel turizmde önemli bir durak olması için, yurt içinde ve dışında tanıtım çalışmaları yapılmalıdır. Ek olarak gelen misafirin konaklama sorunu çözülmelidir.

5-Eğitim alanında var olan ciddi sorunların çözümü için, okul ve öğretmen sayısı arttırılmalı, mevsimlik işçi çocuklara kaybettikleri eğitimin imkanı tekrar sağlanmalıdır.

6- Şanlıurfa’da tarihi mekanlar için bölgesel korumalar sağlanmalıdır. Örneğin; Yıldız Meydanı ve Bey Kapısı arasında kalan bölgenin sadece turizm faaliyetleri için kullanılması.

7-Urfa’nın sahip olduğu değerler markalaşma için kullanılmalıdır. Bu kapsama kültürü, yaşamı, lezzetleri vs. dahil edilebilir.

8-Şanlıurfa’da  siyasetin bir meslek olmadığının ve siyaseti düzgün, temiz insanların yapması gerekiyor.

9-Şehirleşme konusunda ciddi sorunlarımız bulunuyor, tarım arazilerinden vazgeçerek udu kentler ile düzenli bir kent inşası için çalışmalıyız.

10-Şanlıurfa’da var olan her sorunu HAK HUKUK ve ADALET temelinde çözmek için aday adayı oldum

urfa çağdaş şanlıurfa chp aday adayı celel çiftçi seçim
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı