Advert
Advert

Akşener aşiretlerin arasına girdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz hafta Şanlıurfa ziyareti sırasında Bucak aşireti ile bir araya geldiği ve Sedat Bucak'a vekil adaylığı teklif ettiği öne sürüldü. Teklif nedeniyle rakip aşiretten Mahmut Cevheri, hem partiden hem de danışmanlık görevinden istifa etmişti.

 Akşener aşiretlerin arasına girdi
 Akşener aşiretlerin arasına girdi Admin
Advert

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde partisinin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki il ve ilçe başkanlarıyla Urfa'da bir araya gelmişti. Yüzlerce araç ile karşılanan Akşener bölge de kanaat önderleri ve aşiret temsilcileri ile de bir araya gelerek toplantı yapmıştı.

Daha sonra Akşener, Şanlıurfa'da Susurluk kazasından sağ çıkan Bucak Aşireti lideri ve eski DYP milletvekili Sedat Bucak ile görüşmüştü.

Yapılan görüşme iddialara göre İYİ Parti'de rahatsızlığa yol açtı. İddiaya göre, Akşener, ziyaretinde Bucak aşiretinden destek talebinde bulundu. Akşener'in Urfa'dan Sedat Bucak veya kardeşi Ahmet Ersin Bucak'ı 1. sıra milletvekili adayı yapmayı teklif ettiği öne sürüldü.

Meral Akşener'in Sedat Bucak ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, Şanlıurfa'nın diğer önde gelen aşiretlerinden Şıhanlı aşiretinin mensubu Mahmut Cevheri, İYİ Parti Genel Merkezi'ndeki danışmanlık görevinden de, partiden de "fikir ayrılığı" gerekçesiyle istifa ettiğini duyurmuştu.

Bölge de iki büyük aşiret olan Bucak ve Cevheri ailesinin mensubu olduğu Şeyhanlı aşiretlerinin seçimlerde kimi destekleyeceği merak konusu oldu.

urfa çağdaş şanlıurfa iyi parti meral akşener aşiret milletvekili
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı