Advert
Advert

HDP Şanlıurfa İl Örgütü 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi

HDP Şanlıurfa İl Örgütü 4. Olağan Kongresi, kentteki emek ve demokrasi güçlerinin de katılımı ile gerçekleşti.

HDP Şanlıurfa İl Örgütü 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi
HDP Şanlıurfa İl Örgütü 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi Admin
Advert

HDP Şanlıurfa İl Örgütü 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep il eş başkanları, HDP Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü, Nimetullah Erdoğmuş,Nusrettin Maçin ve HDP parti Meclis üyeleri ve Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz’de katıldı.

Şanlıurfa’da konuşan Buldan, partililerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kongrede yeni seçilen partililere başarı dileyen Buldan, eşit ve özgür bir gelecek getirmek istediklerini ifade etti.

HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan; 2 Haziran 1994 tarihinde HDP parti meclis üyesi iken katledilen sayın Muhsin Melik’in, yol arkadaşımız sayın İbrahim Ayhan’ın, Şenyaşar ailesinin katledilen üyeleri, Suruç katliamında hayatını kaybeden yurttaşlarımız ve bugüne kadar bizimle yol yürüyen ve bu mücadelede ön safhalarda yer alan ve bu mücadeleye birikimi ile yol alan ve ancak şuanda aramızda olmayan bütün arkadaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum hepsini minnet ve şükranla anıyorum.‘’dedi.

URFA HALKI İLE BİR ARAYA GELEN GELMEKTEN GURUR DUYUYORUZ

2023 seçimlerinde Şanlıurfa’nın önemine değinen Buldan, şunları kaydetti: Bugün burada olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Urfa halkı ile bu kongre vesilesi ile bir araya gelmekten gurur duyuyorum, çünkü biz gücümüzü sizlerden alıyoruz, biz kararlılığımızı sizin bize olan bağlılığınızdan alıyoruz, biz bu mücadeleyi sizin bize verdiğiniz destek ile yürütüyoruz. İyiki varsınız iyiki buradasınız. Elbette bu yolculuğumuz kongreler ile alanlarda, meydanlarda, parlamentoda bulunduğumuz her ortamda daha da büyüyor. Bu topraklarda artık HDP vardır HDP’ nin fikriyatı ve çizdiği 3.yol vardır. Bu kararlılığı, cesareti ve umudu kırmak için her türlü şiddet ve baskı olayını hayata geçiren bir iktidar vardır. Bir siyasi partinin yönetici ve üyesinin yarısının cezaevinde olduğu başka bir örnek dünyanın hiçbir yerinde yoktur.’’ifadelerini kullandı.

HDP YÖNETİCİLERİ CEZAEVİNDE

HDP’ nin yöneticilerinin, milletvekillerinin, belediye vekillerinin ve eş başkanlarının ve partiye üye olan insanların cezaevinde olduğuna dikkat çeken Buldan son olarak açıklamasına şunları ekledi; Bugün ceza evinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Sadece HDP değil bu ülkede barış isteyenler, demokrasi isteyenler ve bu ülkenin refaha kavuşmasını isteyenler cezaevindeler. Barış akademisi gezi davasından yargılananlar milletvekilleri, belediye eş başkanları ve bu Türkiye toplumunun güven duyduğu, saygı duyduğu bir partinin bugün cezaevinde olduğu gerçeğini hepimiz biliyoruz.’’açıklamasında bulundu.

HDP ŞANLIURFA İL BAŞKANI AV. AHMET ATIŞ

Kongrede yapılan seçim sonucunda HDP Şanlıurfa’da’ de yeni il yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

Tek liste ile gidilen kongrede mevcut İl Başkanı Ziya Çalışkan aday olmazken Yeni Başkanın Av. Ahmet Atış olduğu belirlendi. Diğer eş başkanın ise Aliye Kızıldamar olduğu öğrenildi.

urfa çağdaş şanlıurfa hdp kongre aliye kızıldemir hdp yönetici
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı