Advert
Advert

Girişimcilik Eğitimi'ne katılan kadınlara sertifika verildi

Halfeti'de kadın girişimci sayısının artırılması amacıyla Halfeti Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü öncülüğünde KOSGEB ile birlikte yürütelen ve tüm katılımcılarının kadın olduğu “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sonlandı. Kurs kapsamında eğitim gören kadınlara yapılan tören ile sertifikaları verildi.

Girişimcilik Eğitimi'ne katılan kadınlara sertifika verildi
Girişimcilik Eğitimi'ne katılan kadınlara sertifika verildi Admin
Advert

Urfa Çağdaş /

Halfeti Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü öncülüğünde, kendi işini kurmak isteyen yurttaşlara yönelik KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Urgulamalı Girişimcilik Eğitim” kapsamında düzenlenen ilk kurs devresi tamamlandı. İlk devresinde tüm katılımcıların kadın olduğu kursta eğitim gören kadınlar, yapılan tören ile sertifikalarını aldı. Halfeti Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifaka törenine Belediye Eş Başkanları Ayşe Durmuş ile Mustafa Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı Bazo Yılmaz, HDP Halfeti İlçe Eş Başkanı Zeliha Güngören ve Halfeti Belediyesi Kadın Politikaları Müdürü Esen Günay ile kursa katılan kadınlar katıldı.

 Törenin açılış konuşması Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Durmuş, tarafından yapıldı. Yaratılan tüm ortak değerlerin, bir bütün olarak emek faaliyeti olduğunu söyleyen Durmuş her şeyin insan emeği ile oluştuğunu ve her emeğin bu kapsamda değerli ve kutsal olduğunu dile getirdi. Emeğin soyut-somut, maddi-fiziki emek olarak birbirinden ayrı ele alınamayacağını ifade eden Durmuş, "Biri diğerinden üstün veya değerli görülemez. Emeğe, para veya başka bir maddi ölçüyle değer biçilmesi kapitalizme özgüdür. Kapitalizmin ölçme yöntemi kadınların ev içi emeğini görünmez kılmaktadır. Kadın ekonomisi her şeyden önce kadınların ev içinde veya ev dışında emeğini görünür ve değerli kılmayı hedefler. Kadınların emeğine yabancılaşması ile mücadele eden kadınların demokratik komünal ekonomisi bir taraftan kadınların demokratik üretim alanlarını, alternatif çalışma ve üretim alanını örgütler" dedi.

 'KADIN GİRİŞİMCİ SAYISINI ÇOĞALTMAK İÇİN BU EĞİTİMİ DÜZENLEDİK'

 Kadınlar olarak ekonomik alanlarda örgütlenmelerinin kendi emeklerine sahip çıkmak açısından çok önemli olduğunu söyleyen Durmuş, "Artan her kadın girişimci sayısı ekonomisine sahip çıkan kadının mücadelesini yükseltir. Bizlerde ilçemizde hali hazırda girişimci olan kadınların ve girişimci adayı olan kadınların desteklenmesi amacıyla böyle bir eğitim düzenledik. Bu vesileyle kendi işini kuracak her kadın arkadaş bizler için bir başarıdır. Siz kadınların bu desteklerden faydalanabilmesi yolunda, projelerinizi hayata geçirmek için her zaman yanınızda olacağız ve proje yazım sürecinizden, uygulama sürecine destek olmaya devam edeceğiz. Sertifikayı almaya hak kazanan her bir kadın arkadaşımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

 'TÜM YAŞAM KADIN ELİYLE ŞEKİLLENİR'

 Sertifika almaya hak akazanan kadınları tebrik eden Eş Başkan Mustafa Bayram da kadınlara yönelik olacak olan her çalışmayı sonuna kadar destekleyeklerini altını çizdi. Bayram, kadınların toplumun temel yapı taşları olduğunu belirterek, kadının erişeceği kendi özgürlük kadar toplumunda daha özgür olabileceğini dile getirdi. Tüm yaşamın kadın eliyle şekillendiğini vurgulayan Bayram, hayatın olağan akışına bir tek kadının müdahalede bulunabileceğini ifade etti. Bayram, son olarak kendi işini kurmak için Halfeti Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü'nün öncülük ettiği program kapsamında eğitime dahil olan herkesi tek tek tebrik ettiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

 Son olarak Belediye Başkan Yardımcısı Bazo Yılmaz da sertifika almaya hak kazanan kadın arkadaşları tebrik ederek, başarılar diledi.

 Konuşmaların ardından Halfeti Belediyesi ve KOSGEB tarafından yürütülen program kapsamında sertifika almaya hak kazanan kadınlara Eş Başkanlar Durmuş ve Bayram ile Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz ve HDP Halfeti İlçe Eş Başkanı Zeliha Güngören tarafından hak sahiplerine dağıtıldı. Renkli görüntülere sahne olan sertifaka törenlerinde sertifaka alan kadınların heyecan ve sevinçleri dikkat çekti.

 Böylelikle kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, aldıkları sertifikayla yapacakları iş planlarının kabulü halinde kadınlar yüzde 90 hibe desteğinden yararlanabilecek.

urfa çağdaş şanlıurfa halfeti kosgeb kadın girişimci uygulamalı girişimcilik eğitimi sertifika Halfeti Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü Halfeti Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Durmuş
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı