Advert
Advert

“Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” Projesi Şanlıurfa’da

Koç Holding, “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesini Türkiye’nin dört bir yanına taşıyacak seminerlerine devam ediyor.

“Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” Projesi Şanlıurfa’da
“Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” Projesi Şanlıurfa’da Admin
Advert

 Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) işbirliği ile Şanlıurfa’da gerçekleştirilen farkındalık seminerlerine Koç Topluluğu bayilerinin yanı sıra öğrenciler, öğretmenler ve STK temsilcileri katıldı. Seminerlerin 81 ile yayıldığını belirten Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan, “Koç Topluluğu olarak eşitlikçi bir toplum için üzerimize düşeni yapmak üzere harekete geçtik. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçlarına dair toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratarak, duyarlılığı artırmak amacındayız. Bu farkındalığın da sadece kurum ve kuruluşlarda değil bireylerde de eşitlikçi ve hak temelli bir yaklaşım yaratacağına inanıyoruz” dedi.

Koç Holding’in Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ni Destekliyorum projesi kapsamında Şanlıurfa’da farkındalık seminerleri düzenlendi. Arçelik Bayii ve Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Hüseyin Sirhan Gökdoğan’ın organizasyonunda düzenlenen seminerlere 100’e yakın Koç Topluluğu bayisi katıldı. Projenin Şanlıurfa durağında gerçekleşen seminerler Sadettin Seyhan Karaata İlköğretim Okulu, Emin Saygın İlköğretim Okulu, 11 Temmuz İlköğretim Okulu ve Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu’nda devam ederken 500’ün üzerinde öğrenciye ulaşıldı. Öte yandan proje kapsamında Birecik ve Halfeti’de görev yapan muhtarlar da ziyaret edildi.

Koç Topluluğu Gönüllü Şirket Eğitmeni ile TAP Vakfı yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerlerde katılımcılara “Toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını ilişkilerime ve gündelik yaşamıma taşıyarak eşitlikçi bir ortamın oluşumuna bireysel seviyede nasıl katkı sağlayabilirim” sorusuna cevap verecek bir içerik sunuldu.

Şeniz Akan: “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçlarına dair toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratarak, duyarlılığı artırmayı amaçlıyoruz”

Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan, bu projede Koç Topluluğu bayileri aracılığıyla geniş kesimlere ulaşmaktan ötürü memnuniyet duyduklarını ifade etti. Şeniz Akan sözlerine şöyle devam etti: “Ülkem İçin Toplum Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum projesiyle ülkemizdeki cinsiyet eşitsizliğinin etkilerine dair yaratacağımız farkındalık ve duyarlılığın, toplumsal gelişimimiz için itici bir güç olmasını arzu ediyoruz. Koç Topluluğu bayi ağımızın gücüyle gerçekleştirdiğimiz bu seminerlerle toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin nedenleri ve sonuçlarına dair toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratarak, duyarlılığı artırmayı amaçlıyoruz. Bu farkındalığın da sadece kurum ve kuruluşlarda değil bireylerde de eşitlikçi ve hak temelli bir yaklaşım yaratacağına inanıyoruz. Çalışmalarımızı Türkiye’nin dört bir yanında toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine inşa ediyoruz. Katılım ve desteğinizin, projenin amaçlarına ulaşması için çok önemli olduğuna inanıyor ve bu nedenle sizleri de bu sürece dahil olmaya davet ediyorum.”

“Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” projesi kapsamında düzenlenen seminerlerde katılımcılarda “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' konusunda farkındalık yaratılması için çalışmalar yürütülüyor. Uygulamalarla da desteklenen seminerlerde toplumsal cinsiyet kavramının ne olduğuna, hangi kalıp yargılardan beslendiğine yönelik bilgilendirme yapılıyor. Seminerlerde evdeki işlerin yeniden paylaşımından, çocuk yetiştirme sorumluluğunun eşit üstlenilmesine, kadınların karar alma mekanizmalarında daha çok yer almasını sağlayacak oluşumların desteklenmesine uzanan somut öneriler paylaşılıyor.

ÜLKEM İÇİN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ DESTEKLİYORUM PROJESİ HAKKINDA:

Koç Holding, 2006 yılında başlattığı Ülkem İçin projesinin 2015 – 2017 yılı temasını “Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum” olarak açıkladı.

Proje kapsamında Koç Holding, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) ve Koç Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (Koç-Kam) & Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile işbirliği yaptı.

Projede hedefler şöyle belirlendi: “Bayilere, çalışanlara ve yöneticilere yönelik seminerlerle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturarak, bu alanda duyarlı işyeri ortamını desteklemek için ilk adımı atmak; Koç Topluluğu genelinde kadın çalışanların seviyesini ve oranını yükseltmeye yönelik uygulamalar hayata geçirmek; yaratıcı uygulamalar ve sosyal sorumluluk çalışmaları ile projenin etkisini artırmak; bayiler aracılığıyla yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini yerleştirecek şekilde paydaşları (gençler, kamu çalışanları, işverenler) bilgilendirmek.”

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı