Advert
Advert

Türkiye İle AB arasında terörle mücadele diyaloğu

Terörle mücadele alanındaki düzenli temaslar çerçevesinde Türkiye ile Avrupa Birliği, Türkiye-AB Terörle Mücadele (TM) Diyaloğunu Brüksel'de gerçekleştirdi.

Türkiye İle AB arasında terörle mücadele diyaloğu
Türkiye İle AB arasında terörle mücadele diyaloğu Admin
Advert

Toplantıda, terörün ülkelerimize ve vatandaşlarımıza doğrudan bir tehdit oluşturduğu,  AB’nin ve Türkiye’nin, güvenlik ve barışımızı hedef alan bu tehditler karşısında, kilit ortaklar ve stratejik müttefikler olarak yakın işbirliği içerisinde beraber çalışmanın önemini vurgulandı. Taraflar, Avrupa Birliği ve Türkiye'de son dönemde meydana gelen saldırıları şiddetle kınamış ve her türlü teröre karşı, uluslararası hukuka ve başta uluslararası insan hakları ve mülteci hukuku olmak üzere, uluslararası hukuk doğrultusunda birlikte mücadele etme kararlılıklarını bir kez daha teyit ederek, AB ve Türkiye, DAEŞ tehdidi ile mücadele çabalarını acilen arttırma ve Yabancı Terör Savaşçıları akınını engelleme kararlılıklarını bir kaz daha dile getirdi. AB’nin, Türkiye'nin PKK terörü kaynaklı derin bir tehditle karşı karşıya kaldığının bilincinde olduğu, AB ve Türkiye ayrıca, AB tarafından terör örgütü olarak tanınan PKK'nın yarattığı terör tehdidi ile mücadelede, yakın işbirliği içerisinde çalışma kararlılıklarını yineledi.

Her iki taraf da terörün finansmanı ve sınırdışı işlemleri konularını da kapsayan bilgi paylaşımı, yasaların uygulanması ve adli işbirliği alanlarında, ortak çalışmaları arttırma yollarını arama konusunda mutabık kalarak AB Radikalleşme Farkındalık Ağı'nın (RAN) Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında, radikalleşmeyi ve terör örgütlerinin yeni eleman kazanmasını önleme çabalarının arttırılmasına ve bu sorunların kökeninde yatan sebeplerin ele alınmasına karar verildi.

AB ayrıca Europol'e bir Türk irtibat görevlisinin atanmasını memnuniyetle karşılamış ve CEPOL ve Europol ile tesis edilmiş olan işbirliğinin ilerletilmesine mutabık kalmıştır.  Bu çerçevede, Terörle Mücadelede işbirliği alanında eğitimlerin düzenlenmesi ve karşılıklı olarak en iyi uygulama örnekleri ve personel değişiminin yapılması söz konusu olabileceği ifade edildi. Türkiye ve AB; uluslararası çabaları ilerletmek için Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Küresel Terörle Mücadele Forumu (GCTF) ve IŞID/DAEŞ'le Mücadele için Küresel Koalisyon gibi forumlarda birlikte çalışacak.

urfa çağdaş Türkiye - AB terör mücadele daeş pkk copel saldırı şiddet küresel koalisyon
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı