Advert

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DUYURULARI

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve Dışişleri Bakanları Toplantısı 17 Haziran 2021 tarihinde Antalya’da yapılacak.

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DUYURULARI
T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DUYURULARI Admin
Advert

 1. GENEL BİLGİ

Ülkemizin 1 Temmuz 2020 tarihinde bir yıl süreliğine devraldığı Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Dönem Başkanlığı kapsamında, GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ile Dışişleri Bakanları Toplantısı 17 Haziran 2021 tarihinde Belek/Antalya’da NEST Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde düzenlenecek Zirve vesilesiyle GDAÜ’nün kuruluşunun 25. Yıl Dönümü de idrak edilecektir. Zirve kapsamında bir Ortak Bildirinin kabul edilmesi beklenmektedir. GDAÜ Dönem Başkanlığı resmen 1 Temmuz 2021 tarihinde Yunanistan’a devredilecektir.

Program hakkında ayrıca bilgi sunulacaktır.

            2. AKREDİTASYON

COVID-19 önlemleri çerçevesinde konferansa sınırlı sayıda basın mensubu kabul edilecektir. Sözkonusu Forum’u takip etmek isteyen basın mensuplarının en geç 09 Haziran günü saat 23:00’e kadar  http://akreditasyon.iletisim.gov.tr internet adresi üzerinden, talep edilen belgeleri sisteme yükleyerek akreditasyon başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

a)      Yerli Basın Mensupları  

Basın kartı olmayan gazetecilerin görevli oldukları kurumdan temin edecekleri görevlendirme yazılarını (antetli, yetkili kişi imzalı ve kaşeli) sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Basın kartı taşıyan gazetecilerden herhangi bir belge istenmemektedir. (Ancak Sürekli Basın Kartı ve Serbest Basın Kartı Sahiplerinin ise hangi kurum adına etkinlikleri takip edeceklerini başvuru sayfasında yer alan “Açıklamalar” alanına yazmaları ve kurumlarından alacakları görevlendirme yazılarını sisteme yüklemeleri gerekmektedir.)

b)     Ülkemizde Yerleşik Uluslararası Basın Mensupları

Sisteme herhangi bir belge yüklemeyecekdaimi akreditasyon başvurusunda kullandıkları e-posta adresleri ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak “Başvurunuzu Seçiniz” menüsü altında yer alan etkinliklerden hangisini takip etmek istediklerini seçecekler ve istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Daimi akreditasyon başvurularında kullandıkları e-posta adresinden farklı bir e-posta adresi ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. E-posta adresini hatırlamayan basın mensupları pressaccreditation@iletisim.gov.tr e-posta adresinden bilgi alabilirler.

c)      Yurtdışından Gelecek Uluslararası Basın Mensupları

Bağlı bulundukları kurumlarından alacakları görevlendirme yazısı (antetli, yetkili kişi imzalı ve kaşeli) ve pasaport fotokopisini sisteme yükleyerek akreditasyon başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

3.      AKREDİTASYON YÖNTEMİ

a.  http://akreditasyon.iletisim.gov.tr adresine giriş yapınız.

b. İlk defa giriş yapıyor iseniz "Kayıt ol" butonu üzerinden e-posta adresiniz ve belirleyeceğiniz şifre ile kayıt yaptırınız.

c. Kayıt işleminin ardından, e-posta adresinize gönderilen aktivasyon linkine tıklayarak kayıt işlemini tamamlayınız.

d. E-posta adresiniz ve belirlediğiniz şifre ile sisteme tekrar giriş yapınız.

e. Giriş işleminin ardından açılan sayfaya kimlik bilgilerinizi giriniz ve ardından fotoğrafınızı yükleyiniz. (Girdiğiniz bilgiler; yerli gazeteciler için “nüfus cüzdanı”, uluslararası gazeteciler için ise “pasaport” ile aynı  olmalıdır.)

f. Açılan sayfada yer alan “Başvurunuzu Seçiniz” alanında katılmak istediğiniz toplantıyla ilgili “GDAÜ Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ile Dışişleri Bakanları Toplantısı” toplantı adını tıklayınız.

g. Basın kartı sahibi olan yerli ve uluslararası gazetecilerin kurum, görev ve iletişim bilgileri otomatik olarak sisteme yüklenecektir. Başvuru sahipleri sayfanın sağ alt köşesinde yer alan “Gönder” butonuna tıklayarak başvurularını tamamlayacaklardır.

h. Basın kartı sahibi olmayan ulusal ve uluslararası gazeteciler, istenen bilgileri sisteme girip yukarıda belirtilen belgeleri yüklemek suretiyle sayfanın sağ alt köşesinde yer alan “Gönder” butonuna tıklayarak başvurularını tamamlayacaklardır.

i. Başvurusunu başarıyla tamamlayan medya mensuplarına “Başvurunuz sisteme kaydedilmiştir” bilgisini içeren e-posta gönderilmektedir. (Böyle bir e-posta almamışsanız tekrar başvuru yapınız.)

j. Başvurusu uygun görülen medya mensuplarına “Başvurunuz onaylanmıştır” bilgisini içeren e-posta gönderilecektir.

k. Başvuruda kullandığınız e-posta adresi ve şifrenizi unutmayınız. Daha sonra yapacağınız akreditasyon başvurularında da bu bilgileri kullanmanız gerekmektedir.

Akreditasyon kartları, 16 Haziran 2021 tarihinden itibaren konaklama yapacakları otelden şahsen teslim edilecektir.

Saygıyla duyurulur.

İrtibatpressaccreditation@iletisim.gov.tr 

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI

ŞANLIURFA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Adres      : Beykapısı Mahallesi 970 Sokak 38 Numara (Zaza Konağı)  Eyyübiye / Şanlıurfa

Tel          : 0 414 313 36 64
               : 0 312 590 60 00 / 57 24
Fax         : 0 414 313 39 06

E-posta    : sanliurfa@iletisim.gov.tr

urfa çağdaş iletişim başkanlığı toplantı antalya akredite dişişleri zirve
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı