Advert
Advert

Osman İzol, Siverek’te HDP’den aday adayı oldu

Birlikte Başaracağız sloganı ile yola çıkan Osman İzol, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Belediye Başkanlığı için HDP’den aday adayı oldu.

Osman İzol, Siverek’te HDP’den aday adayı oldu
Osman İzol, Siverek’te HDP’den aday adayı oldu Admin
Advert

Aziz Budak-Mehmet Toprak-Urfa Çağdaş/

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi belediye başkan aday adaylığı için Osman İzol müracaatını yaptı. HDP Şanlıurfa İl Binasına gelen İzol, başvuru evraklarını Seçim Komisyonu üyelerine teslim etti.

Osman İzol Kimdir?

1983’te Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğdu. Geçimini ticaret ile sağlayan İzol, 1995-2006 yılları arasında İstanbul’da ikamet ettiği dönemde çeşitli dernek ve yardım organizasyonlarında görev almıştır. Osman İzol 2007 yılında evlendikten sonra Siverek’e yerleşti. 2010- 2016 yılları arasında Siverek’te ticaret ile uğraşmakla birlikte, çeşitli dernek, hareket ve sivil hareketlerde kuruculuk, üyelik ve başkanlık yapmıştır. Ortaokul mezunu olan İzol, Kürtçe yayınlanan birçok dergide aktüel, politik ve toplumsal meselelere ilişkin şiir, makale ve denemeler yazmıştır. Yerel haber sitelerinde köşe yazarlığı da yapan İzol, aynı zamanda siyasi bir şahsiyettir. Siverek’te bulunan sivil toplum kuruluşlar, sendikal yapılar ve çeşitli oluşumlar tarafından yakından tanınan İzol, evli ve üç çocuk babasıdır.

urfa çağdaş şanlıurfa siverek seçim osman izol yerel seçim HDP aday
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı