Advert
Advert

Çin Büyükelçisi Önen, Güven Mektubunu sundu

Türkiye'nin yeni Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e güven mektubunu sunarak resmen görevine başladı. Büyükelçi Önen, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Çin Büyükelçisi Önen, Güven Mektubunu sundu
Çin Büyükelçisi Önen, Güven Mektubunu sundu Admin
Advert

Çin lideri Xi, başkent Pekin'deki Tiananmen Meydanında yer alan Büyük Halk Salonunda Türkiye, Norveç, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya, Gambiya, Etiyopya, İspanya, Lübnan, Hindistan ve Portekiz'in yeni atanan büyükelçilerini kabul etti.

Abdulkadir Emin Önen Xi'ye güven mektuplarını sundu

Xi Jinping (Şi Cinping), büyükelçilere görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak Çin'in bu ülkelerle karşılıklı güven ve iş birliği eksenli ilişkiler tesis etmeye büyük önem verdiğini söyledi.

Türkiye'nin yeni Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen ise, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti ve iki ülke arasındaki karşılıklı dostluk, iş birliği ve güven ilişkisini daha derinlere taşımak için aktif çaba sarf edeceğini belirtti.

Pekin Büyükelçisi olarak görevimize resmen başladık

Türkiye’yi dünya devi Çin’de en iyi şekilde temsil edeceğini ve kendisini bu önemli göreve uygun gören Cumhurbaşkanımıza layık olacağını belirten Büyükelçi Emin Önen, “Pekin’e gelmemizin ardından bir hafta gibi kısa bir sürede Çin Devlet Başkanı Xi’nin bizleri kabul etmesi Türk Milleti ve onun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a duyulan sevgi ve dostluğuna güvenin en somut göstergesidir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan imzalı güven mektubumuzu Çin Devlet Başkanı Sayın Xi Jinping’e takdim ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin Pekin Büyükelçisi olarak görevimize resmen başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızı da, milletimizi de, Şanlıurfalı hemşehrilerimi de utandırmayacağım ve görevimi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim” dedi.

Urfa Çağdaş şanlıurfa Emin Önen Çin Büyükelçi güven mektup pekin görev
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı