Advert
Advert

peygamberler şehrinde islam sempozyumu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl birincisi düzenlenen 'Uluslararası İslam Tarihinde ve Medeniyetinde Şanlıurfa Sempozyumu' yerli ve yabancı akademisyenin araştırmaları ve bildirileriyle devam ediyor.

peygamberler şehrinde islam sempozyumu
peygamberler şehrinde islam sempozyumu Admin
Advert

Dünyanın dört bir yanında bir çok akademisyen, bilim ve ilim adamının katıldığı ve Şanlıurfa'nın İslam'daki yerinin masaya yatırıldığı sempozyumda, bilim, mimari, kültürel ve tarihi veriler paylaşılıyor.

Konuklar, Sempozyumun ikinci gününe Hz. İbrahim'in Makamında kıldıkları sabah namazıyla başladı.

Daha sonra Sempozyuma geçen akademisyenler yapılan oturumlarda; Urfa'da Alimler, Urfa'daki Vakıflar, Urfa Mimarileri, Eğitim ve Öğretim, Sanat ve Edebiyat, Tasavvuf ve ilçeleri hakkında araştırmalar yer aldı.

Gelecek nesillere kaynak sağlanması adına Büyükşehir Belediyesi tarafından örnek bir çalışma başlatıldığını vurgulayan akademisyenler, bu tür çalışmaların Şanlıurfa için çok önemliği olduğunu vurguladı.

KARA, "ŞANLIURFA'NIN TANITIMINA VE AKADEMİSYENLERE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

Marmara Üniversitesinden Şanlıurfa'da yapılan Sempozyuma katılmak üzere gelen  Araştırma Görevlisi Zeynep Kara, "Şanlıurfa bu denli güzel bir organizasyonda bulunmak biz genç araştırmacılar için büyük bir zevk. İslam Tarihini kongreleri sebebiyle böyle güzel şehirlerde bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesinin de bizlere sunmuş olduğu büyük bir katkı. 1. Uluslararası Şanlıurfa sempozyumu daha sonra gelecek nesillere Şanlıurfa'nın tarihinin aktarılmasına yardımcı olacağı için çok önemli bir organizasyon" dedi.

Sempozyumun Şanlıurfa'nın tanıtımına da katkı sunacağını söyleyen Kara, "Böyle güzel bir organizasyon Şanlıurfa'da yapılması hem tanıtımı amacıyla da çok önemli. Bu vesileyle Şanlıurfa'ya ilk gezme ve mutfağıyla tanışma imkanı buldum. Sunmuş oldukları imkanlardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim" dedi.

KARA, BÜYÜKŞEHİR ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin önemli bir organizasyona imza attığını belirten Kara, "Öncelikle bu tür organizasyonu Şanlıurfa gibi nadide bir ilde yapılması bizler için çok önemli. Bu kadar ilim adamının Şanlıurfa'da olması ve Şanlıurfa'yı konuşuyor olması çok önemli. Biz Şanlıurfa'ya geldiğimiz zaman kadim bir memleket görüyoruz. Bu açıdan Şanlıurfa'ya gelmekten mutluyuz. Bu konuda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tüm imkanlarını sonuna kadar seferber etmiş durumda, emeği geçenleri kutluyorum" şeklinde konuştu.  

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı