Advert
Advert

Ayşenur Ayhan Mavi Hilal Vakfında-VİDEOLU-

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan Akçakale’de bulunan Uluslararası Mavi Hilal Vakfına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ayşenur Ayhan Mavi Hilal Vakfında-VİDEOLU-
Ayşenur Ayhan Mavi Hilal Vakfında-VİDEOLU- Admin
Advert

Akçakale ilçesinde bulunan Suriyeli ve Iraklı mültecilere çeşitli eğitimler veren Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Akçakale şubesini ziyaret eden Akçakale Belediye başkanı Abdülhakim  Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan ve Akçakale Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Akkurt Vakıf yetkilileri ve çalışanlarıyla bir araya gelerek vakfın Akçakale’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alarak tam destek sözü verdiler.

Yaklaşık 400 Suriyeli ve Iraklı mültecinin Psikolojik destek, bilgisayar kursu, el işi, Türkçe ve İngilizce eğitimlerin aldığı Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Akçakale toplum merkezinin amacı mülteciler ve Türk vatandaşları arasındaki diyalogu güçlendirmek için kuruldu.

Mavi Hilal Vakfı Şanlıurfa saha Koordinatörü Abdurrahman Temelli Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “ Şuan Akçakale Toplum merkezimizdeyiz. Akçakale toplum merkezimizde çalışan Suriyeli ekibimizle birlikteyiz.  Bu gün Ayşenur Hanım bizleri ziyaret etiler. Merkezimiz hakkında bilgi aldılar. Kendisi de Suriye konusunda çok aktif ve duyarlı olduğu için belli başlı çalışmalarda bize yardımcı oluyorlar. Bu gün itibariyle birlikte çalışacağız inşallah. Çok memnun olduk kendisin gelişi bizlere ve Suriyeli mültecilerimize moral oldu. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.”  Dedi.

Ardından söz alan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan ise; “ Bu gün Akçakale’mizde bulunan ve buradaki mülteci kardeşlerimize büyük hizmetler veren Uluslararası Mavi Hilal Vakfına bir ziyaret gerçekleştirdik. Ülkelerindeki savaştan kaçan ve bizlere sığınan herkese yardımcı oluyoruz. Özellikle kadın ve çocuklara da pozitif ayrımcılık gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın belirlediği yolda Suriyeli misafirlerimize Ensar olmaya onların derdiyle dertlenip sorunlarına çözüm bulmaya devam edeceğiz. Akçakale belediyesi olarak ta her türlü desteği sunduk bundan sonraki süreçte de sunmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı