Advert
Advert

Körfez ülkelerinden 50 işadamı yatırım için Urfa’da

Karacadağ kalkınma Ajansı ve Başbakanlık yatırım destek ve tanıtım ajansı işbirliğiyle körfez ülkelerinden gelen 50 iş adamı Şanlıurfa’da yatırım yapmak için görüşmelere başladılar.

Körfez ülkelerinden 50 işadamı yatırım için Urfa’da
Körfez ülkelerinden 50 işadamı yatırım için Urfa’da Admin
Advert

Aziz Budak / Bu sabah nevali otelde Vali Güngör Azim Tuna ve Gap İdaresi yetkilileriyle bir araya gelen ağırlıklı olarak Suudi Arabistan ve Kuveytli iş adamları görüşmelere başladılar.

Görüşmeler öncesi bir açıklama yapan Vali Güngör Azim Tuna, Bereketli toprakların suyla buluşmasının ardından, topraklarımızın daha da bereketli olduğunu, çiftçilerin artık 2. Ürün ekiminde gerekli başarıyı yakaladıklarını ifade etti.

Yatırım yapan işadamlarına devletin destek sağladığını aktaran Vali Tuna, “Şanlıurfa’mızda yetişmeyecek ürün yoktur. Türkiye tarım arazilerinin % 5’i, sulanabilir arazilerin % 10’u Urfa’dadır. Şanlıurfa, Tarım, Turizm ve sanayinin yükselen değeri olacaktır. Şanlıurfa’mız birliğin beraberliğin, kardeşliğin huzurun olduğu bir olması nedeniyle 2 milyon nüfusunun yanı sıra 500 bini aşkın Suriyeli misafirlerimizi ağırlamaktadır. Burada büyük fırsatlar var, büyük işgücü var. Biz bunların gelişmesi için buraya yatırım yapmak isteyen işadamlarımıza destek veriyor, yardımcı oluyoruz.” Dedi.

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Yatırım Körfez ülkeleri işadamları tarım hayvancılık sanayi urfa haber
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı