Advert
Advert

“Peygamberler şehrinden tüm dünyaya barış için haykırıyoruz”

“Savaş ağır bir günah” konulu sempozyum Şanlıurfa’da başladı. Urfa KAMER Vakfı Temsilcisi Gülseren Kaplan, “Bu savaşın bir an önce bitmesi ve yaşanan insanlık dramlarının son bulması için medeniyetlerin beşiği ve peygamberler şehri Şanlıurfa’dan tüm dünyaya barış için haykırıyoruz.” Dedi.

“Peygamberler şehrinden tüm dünyaya barış için haykırıyoruz”
“Peygamberler şehrinden tüm dünyaya barış için haykırıyoruz” Admin
Advert

Aziz BUDAK - 26-30 Kasım 2016 tarihinde Şanlıurfa’da yapılacak olan ”Savaş; Ağır bir günah” Sempozyumu ve “Dikenli Sarmaşıklar” Uluslararası Karma Resim Sergisi devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa KAMER Vakfı ve ULEKAD(Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği) tarafından organize edilen uluslararası “Savaş ağır bir günah” Sempozyumu ile “Dikenli sarmaşıklar” karma resim sergisi Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Urfa KAMER Vakfı Temsilcisi Gülseren Kaplan, “Suriye’de Mart 2011’de başlayan ve giderek yayılan iç savaş nedeniyle yaklaşık 3 milyon Suriyeli Türkiye’ye sığınmış durumdadır. Erkekler çatışmalarda hayatlarını kaybetmiş, kaybolmuş ya da savaşmak için Suriye’de kaldıkları için gelenlerin büyük çoğunluğu kadınlar, çocuklar ve yaşlı erkeklerdir. Güncel rakamlara göre Türkiye’ye gelen sığınmacı sayısı 3 milyon 200 bin kişiye ulaştı. Bu durumda savaş sadece Suriye’yi ya da Suriyeliyi değil, tüm insanlığı etkiledi. Ne yazık ki yaşanan bu insanlık dramı karşısında dünya duyarsız kaldı, sığınmacılara sırtını döndü ve Türkiye’yi yalnız bıraktı. Bu amaçla ULEKAD ve KAMER Urfa Vakfı Temsilciliğinin ortaklaşa hazırladığı “Savaş Bir Günah” Konulu Sempozyum ve “ Dikenli Sarmaşıklar” Karma Resim Sergisi düzenleyerek savaşın ağır tahribatına sanat ve birbirinden ünlü sanatçılarımızla karşı durmak istedik. Yönetmen Orhan Cesur imzalı “Savaş ağır bir günah” kısa metraj tema filmi ile Suriyeli sığınmacıların yaşadığı dramı dile getirdi. Birbirinden ünlü ressamlar ve Türkiye’nin değişik illerinden akademisyenlerin katıldığı “Savaş ağır bir günah” konulu sempozyuma ünlü sinema oyuncusu Cem Özer’de katılım sağlayarak destek veriyor. Bu savaşın bir an önce bitmesi

Ve yaşanan insanlık dramlarının son bulması için medeniyetlerin beşiği ve peygamberler şehri Şanlıurfa’dan tüm dünyaya barış için haykırıyoruz.” Dedi.

“Savaş! Ağır bir günah” 26-30 Kasım Etkinlik Programına panelist olarak katılanlar:  Düzce Üniversitesi Göğ. Hast. Öğr. Üy. Prof. Dr. Peri Arbak, ULEKAD Baş. Yardımcısı Dr. Birsen OCAKLI, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Arda, Fatoş Abla Kolejleri Yönetim Kur. Baş. Fatma Özyurt, Urfa KAMER Vakfı Temsilcisi Gülseren Kaplan, İş Kadını Essum Aslan, Ceylanpınar Devlet Hastanesi Dr. Şerif Kurtuluş, Harran Ün. Göğ. Hast. A.B.D Öğr. Üyesi Yrd.Doç. Dr. Zafer Sak, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Cem Özer, Urfa Büyükşehir Belediyesi Baş. Dan. Ümran Bilim, ULEKAD Sanat Danışmanı ve Kreatör Esma Bayraktar, İnsani Yardım Uzmanı Nuran Kızılkan, Psikolog  IMPR Humanitarian Taiba Najjar,

Urfa Çağdaş Şanlıurfa Kamer Ulekad Suriye barış haykırışı Dikenli sarmaşıklar Birsen ocaklı Gülseren Kaplan
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı