Advert
Advert

Yasak kalkınca soluğu havuzda aldılar!

Şanlıurfa’da Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkamayan 0-18 yaş aralığında bulunan gençler ve çocuklar bugün sokağa çıkma izinlerinin başlamasıyla, Urfa’da kimi havuza girerek, kimi parklarda oyun oynayarak kimisi de aileleriyle vakit geçirdi.

Yasak kalkınca soluğu  havuzda  aldılar!
Yasak kalkınca soluğu  havuzda  aldılar! Admin
Advert

18 yaş altı için sokağa çıkma izni iki gün uygulanmasıyla birlikte 0-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler 3 Haziran Çarşamba ve 5 Haziran Cuma günü 14.00-20.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek.

Şanlıurfa'da da 0-18 yaş arasındaki çocuklar ve gençler için bugün saat 14.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkma izninin başlamasıyla, çocuklar parklarda oyun oynayarak zaman geçirirken, gençler ise; aileleriyle ve arkadaşlarıyla gezerek vakit geçirdi.

HAVUZLARDA SERİNLEYEREK ZAMAN GEÇİRDİLER

Şanlıurfa’da korona virüs önlemeleri kapsamında sokağa çıkamayan 0-18 yaş grubu arasında bulunan çocuklar ve gençler bugün 6 saatlik yasağın kalmasıyla dışarı çıkabildiler.  Yasağın kalktığı saatler içerisinde Şanlıurfa’da bir grup çocuk Hasan Paşa Camisinde bulunan su havuzuna giren çocuklar hem sıcak havada serinlediler hem de uzun zamandır dışarı çıkamamanın tadını çıkardılar. Şanlıurfa’da sıcak havalar etkili olduğunu söyleyen çocuklar, yasaktan dolayı evde sıkıldıklarını söyleyerek yasağın kalktığı saatlerden bu yana havuza girerek eğlendiklerini ifade ettiler. Yasaktan dolayı evde çok sıkıldıklarını söyleyen çocuklar bir an önce salgının bitmesini isteyerek, her gün sokağa çıkmak istediklerini dile getirdiler.

BALIKLARA VE KUŞLARA YEM ATTILAR

Salgından dolayı dışarı çıkamayan gençlerde yasağın kalmasıyla birlikte Şanlıurfa’da gençlerin ilk durakları Balıklıgöl oldu. kornavirüse karşı önlemlerini maske takarak ve sosyal mesafeyi koruyarak bugün dışarı çıkan gençler, yasağın kalktığı saatlerde Balıklıgöl’de balıklara ve kuşlara yem attılar. Bazı gençlerde uzun zamandır görüşemediği arkadaşlarıyla görüşerek özlemlerini giderdiler.

AİLERİYLE BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRDİLER

Yasağın kalktığı saatler içerisinde bazı çocuklar ve gençlerde aileleriyle birlikte alışveriş yaparken, bazıları da birlikte Şanlıurfa’nın tarihi yerlerini gezdi. Yasağın kalktığı saatlerde birazda olsa nefes aldıklarını söyleyen çocuklar ve gençler salgının bir an önce bitmesini ve hayatın normale dönmesini istediler. Rose Haber Ajansı

urfa çağdaş şanlıurfa çocuk yüzme havuz
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı