Advert
Advert

MHP'de kurultay günü

Milliyetçi Hareket Partisi'nde tüzük kurultayına artık saatler kaldı. Muhalif adaylar bugün parti tüzüğünü değiştirmek için kurultay salonunda olacak.

MHP'de kurultay günü
MHP'de kurultay günü Admin
Advert

Salona en son gelen isim ise Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan oldu.

Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve Koray Aydın, 10.10 sıralarında salona girdi. Akşener ve Aydın sloganlar eşliğinde karşılandı.

Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.

BAHÇELİ: KURULTAY YASAL DEĞİL

Milliyetçi Hareket Partisi tüzük kurultayı bugün toplanıyor. Muhalifler hazırlıklarını tamamladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli ise bir kez daha kurultayın yasal olmadığını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Bahçeli, siyasi partiler yasasına göre büyük kurultayın Ankara İl Merkezi'nde toplanması gerektiğini savundu.

Mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti'nin sözcüsü Ayhan Erel'se kurultay için hiçbir hukuki ve fiili engel olmadığını söyledi. Kurultayda alınacak kararların herkes için geçerli olduğunu ve uyulması gerektiğini belirtti.

Muhalif adaylar Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak da kurultay öncesi Ankara'da buluştu. Meral Akşener, toplantıya programlarını gerekçe göstererek katılmadı.

Muhalif adayların, tüzük değişikliği gerçekleştirildikten sonra genel başkanlık yarışı için, Genel Merkez'in ilan ettiği 10 Temmuz kurultayına katılma kararı aldığı öğrenildi.

 

 

 TÜZÜK KURULTAYINDA DELEGELER ARASINDA SIRA KAVGASI

MHP Tüzük Kurultayının yapılacağı otele girişler başladı. Girişlerin yapıldığı sırada delegeler arasında sıra tartışması yaşandı.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan’ın geçişi sırasında bazı partililerin üstünü aratmak istememesinden dolayı polis ile partililer arasında arbede yaşandı.

Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı Ankara Büyük Anadolu Otelinde gerçekleşiyor. Partililer kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Otelde toplanmaya başladı. Kurultaya katılmak isteyen partililer, kurultayın yapılacağı otele sabahın ilk saatlerinde gelmeye başladı. Trafiğin yoğun olması nedeniyle bazı partililer alana yürüyerek geldi. Polis ekipleri de kongrenin yapılacağı otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken çok sayıda arama noktası oluşturuldu. Araçlar polis ekipleri tarafından tek tek arandı, partililerin  üstleri aranarak kongre alanına alındı. Akreditelerini almak için sıraya giren delegeler, uzun süre bekletilmelerine tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından delegeler salona giriş yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan’ın salona girişi sırasında yanında bulunan partililer üstlerini aratmak istemedi. Bunun üzerine polis ile partililer arasında arbede yaşandı. Çoğu partili yaşanan bu tartışma üzerine kongre alanına aranmadan geçti.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği Çağrı Heyetinin organize ettiği tüzük kurultayını tanımayarak, 10 Temmuz’da Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenecek kurultayı işaret etmişti.

MHP’de “Seçimli Olağanüstü Kurultay Yapılamaz” maddesinin değiştirilmesi için 1241 delegeden 543 delegenin imzası yetiyor.

 
 

 

urfa çağdaş mhp kurultay tüzük partili delege
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
Evlenme ve Boşanma İstatistikleri Şanlıurfa 2. sırada
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı
TÜİK, Yurt içinde 17 milyon kişi seyahate çıktı